Belastande belastning….Hurk!

Glukosbelastning…. Det var första gången jag fick göra en glukosbelastning idag på vårdcentralen. Det var en påfrestande upplevelse måste jag erkänna!

Flaskan på bilden nedan är den lilla flaska a’ 200ml Glukos som man skulle knäcka på fem minuter. låter som en barnlek -visade sig vara betydligt värre!

Att på fastande mage få i sig två deciliter socker i flytande form var en riktig pina, jag satt och svalde och svalde och började se mig om efter möjligheter att spy! USCH! Det var så sött att jag fick ont i halsen.

Därefter följde två timmars sväljande i väntrummet för att slutligen kunna ta provet! Därefter blev det rally mot kaffekoppen. Trots att glukosbelastningen var äcklig och påfrestande är jag ändå tacksam över att få denna möjlighet att gå igenom hälsan. Rent spontant, när jag fyllde i det massiva frågeformuläret, kände jag att det är dags att öppna kort på Tenton igen!

One Life….

//a

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.