Vart bär det av?!

Helgen är över och mina goda frukostar med blåbär får följa med även denna måndag. Det här med bär har ju blivit en hetpotatis.

Har hört att frysta hallon orsakat vinterkräksjuka och nu det nyaste scoopet att frysta hallon kan ge Hepatit A! Trevligt värre och lagom snopet på fredagsfikat förra veckan när det serverades just bär och glass… Vad göra?! 

Vi konstaterade att då får vi ge oss ut i skogen och plocka bären själva!! Tills vi kom på det här med dvärgbandmask som kan finnas på bären i naturen…

Är det inte det ena verkar det ju vara det andra?! 

Oavsett vad käkar jag mina blåbär i mitt fil denna morgon. Det får vara hur det vill med dvärgbandmask-frågan. Bättre och godare start på dagen är svårt att få!

//a

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har hört att anledningen till varför man ska passa sig för frysta bär är för att dom vattnats med avlopppsvatten, mm…fräscht värre. Jag lär inte köpa fler frysta bärförpackningar, men jag tror jag ska äta upp dom jag har i frysen, lite gambling så där 🙂

  2. Anna H

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-04-22 18:01)
    Fy va ÄCKLIGT! Jaja jag har ”riktiga” plockade bär… Måste googla om maskskrället! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.