Paradox!

Vi söker tid att vara, tid att tänka, tid att vila, tid att förverkliga oss själva, tid att göra ALLT vi v.e.r.k.l.i.g.e.n vill, tid att hinna med allt annat än måsten! 

Tid har blivit laddat. Ofta hörs det att "ingen har tid". Vi har inte tid att vila och fundera, vi har inte tid att vara med våra barn, vi har inte tid att läsa en bok, inte tid att göra någonting annat än att jobba och göra alla måsten. Men någon gång… i framtiden.. drömmer vi om en annan tid, där Vi har tid!

Ibland kan jag höra människor planera en kväll -Då dom har TiD ensam! Den stunden är snudd på en het potatis och lika laddad och hett efterlängtad som sex kan vara. DÅ skall ingenting göras, möjligtvis en film (ostört), läsa en bok (ostört), äta vad man vill (ostörd) eller så skall man bara ligga raklång i soffan och vara.

Tyvärr blir det sällan som man tänkt sig ty när den tiden kommer är det få som klarar av att vara stilla! Då blir det obekvämt i en tillvaro som konstant skenar. Istället kommer man på allehanda saker som man kan "passa på" att göra nu när man har TiD?! 

När jag tänker på saken är det ganska fascinerande hur törstande människor är efter tid för och med sig själv! Å ännu mera fascinerande är det hur lågprioriterat det verkar vara. I mina ögon är det en märklig paradox och ytterst en fråga om val. 

Som Dr.Phil sagt för länge sedan: "Det finns inga offer, bara frivilliga" -Jag gillar den tanken! 

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Visst var det enklare förr när vi bara hade två tv-kanaler som dessutom bara sände kvällstid. Och inte så mycket annat heller som pockade på vår uppmärksamhet därtill. Idag är det så mycket som tävlar om folks tid: tv-sändningar dygnet runt, sociala medier, spel, träning, resor till exotiska länder, umgås till höger och vänster, smart-phones m.m. m.m.

    Men, till syvende och sist så handlar det ändå om hur vi väljer att disponera våra 24 timmar per dygn. Medger dock att det är svårt när det finns så många olika sysslor att välja ibland… Som jag brukar säga, dagens i-landsproblem är inte lätta att handskas med 🙂

  2. Anna Holgersson

    Svar till Anders (2013-06-11 08:59)
    Exakt… 24h… Vad vill man göra av dom?! Det är en fråga om val och prioriteringar… å som du säger i-landsproblem så det skriker om det! Konsumtionen stressar //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.