Glassplitter

 

Så infann sig fredagen och lugnet…en stund i alla fall. Jennifer ska sova borta nu helgen och vi ska åka till Vännäs och hämta hem Theresé DKW 61:a som står garagerad i lagården däruppe. Hon vill ha hem den till Uppsala och det passar ju bra att vi tar vår buss och åker ner dit nästa helg.
 
Problem: Mm, möjligt att det kan bli så när bilen inte går som den ska, inte har vi någon vinsch i bussen heller…än, så jag vet faktiskt inte hur Åke har tänkt lösa detta. Han föreslog att vi skulle ställa oss i en lämpligt brant utförsbacke så vi får upp lite fart, mjo, lycka till!
 
Jag köpte dessa glas förra året uppe i Arvidsjaur på dollarstore.
 
På väg tillbaka till stugan tyckte jag att jag var otroligt klantig som bara köpte 6 stycken glas, för när ett går sönder finns det inte så många kvar…typ. Vi lyckades hamna i Lycksele ifjol och passade på att ta en rundtur på dollarstore där och se, där hade dom samma glas, införskaffade 6 stycken till så vi skulle ha ett gäng. Idag finns bara ett enda glas kvar, hm.
 
När så Theresé och Anders var hemma till midsommar så fick jag ett presentkort på Ikea, vi skulle ju ner till dom på semestern så det passade ju bra. Köpte då 6 stycken sådana här glas, jo jag vet, samma misstag, tog bara 6 stycken istället för 12.

 
I måndags då jag skulle duka så gjorde jag som jag alltid gör, och som dom alltid gör i gamla western filmer, skickar glasen längst med bordet. Det har jag gjort i flera år nu och det har bara misslyckats en gång i fjol, med dom förra glasen (resterande har gått sönder i diskmaskinen) och naturligtvis inträffade en liten olycka i måndags. Jag hade precis polerat upp bordskivan, skickade iväg glaset och ser genast att det glider iväg alldeles för fort, och det försvinner över bordskanten och smäller ner i golvet. Arrghh! Så Theresé om du läser detta och har vägarna förbi Ikea, kan jag få lägga in en beställning på 6 stycken nya såna här glas då, om dom finns kvar?
 
Jo jag vet, Jan A, det där borde jag ha förutsett, för det har säkert alla andra gjort, som läst vad vi brukar råka ut för. Men ibland kan det vara kul att chansa lite också 😀
 
Önskar er en trevlig helg!
 
Ps. Only for you, Helena, jag ändrade rubriken ds.
Etiketter: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  DKW 61:a – blir tårögd av DKW……
  Ja men du, det är allid sådär där man hittar t ex glas man gillar. MAN KÖPER FÖR FÅ. De är i alla fall HURSNYGGASOMHELST…..

  Åker nog till Burträsk på bilträff i helgen.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-04 07:53)
  Hm, tårögd för att du INTE gillat Dkw:s eller tårögd för du har fina minnen av någon sådan?

  Åke och hans pappa köpte Åkes Dkw cab-54:a, i Pellboda (tror att det stavas så) för ca 26 år sedan eller något sådant, då växte skogen upp genom bilen. Som minst var den då torped väggen stod lutad mot huset och det gick åt 9 kvadratmeter plåt till att göra den fin.

  En kul bil att åka runt i, men tyvärr beckar dom lätt igen på tänstiften.

  Bilträff i Burträsk? Vart kan man läsa om det?

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena (2009-09-04 08:22)
  Hahahaha, dottern, Theresé säger att hälften av det jag skriver är särskrivningar, ledsen, hade inte mer än en trea i svenska, men huvudsaken att folk begriper vad jag menar, ska jag vara helt ärlig så visste jag inte ens vad särskrivning var förrän Theresé påpekade det. Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten