Lundalogén

Jennifer vill ha designade ostskivor på sin macka. Med designade menas att dom ska anpassas till hur mackan ser ut. är den rundad uppe i ena hörnet ska osten skäras runt på den sidan och är hela smörgåsen rund så ska hon ha två rundade skivor, hm…vilket påhitt.

Hon frågade igår, vart ordet smörgås kommer ifrån, det låter ju lite halv knäppt om man delar upp ordet, smör-gås, vart kommer gåsen in i bilden?

Idag ska jag ragga upp någon som skulle vilja adoptera en Herman. Herman är egentligen en surdeg som ska bli en sockerkaka efter tio dagar. Man tar hand om smeten och efter 10 dagar ger man bort två delar till någon som ska börja om från början. En del är redan bortlovad till Birgitta så jag har en del kvar. Får se om någon i grannhuset kan tänkas vilja ha en Herman. Våran del, eller egentligen Jennifers, för det var hon som kom dragandes med den, ska idag bli en kanelkaka.

Imorgon är det arbetsdag igen, i alla fall för många, mitt jullov fortsätter till den 4/1-10, då jag ska skrivas in på arbetsförmedlingen. Theresé och Anders kommer upp på onsdag, från Järlåsa så då får det väl bli julklappsutdelning igen. Två julaftnar/år är inte fy skam. Hon ringde igår och undrade om det skulle bli same procedure as last year, och med det var frågan om vi ska fira nyår på Lundalogén i vanlig ordning. Lundalogén är hemma hos Brälla och Lena och dom har väl mer eller mindre blivit påtvingade att ha nyår för oss alla, då det blivit mer eller mindre tradition att vara där och ingen planerar för något annat. Åke får nog fråga vad dom tänkt sig i år.

Ni får ha en bra dag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. lena frank

  Hej Maria !
  Ja det blir som förra året,varför bryta en tradition som fungerar bra ??
  Tänkte att vi kunde göra som i fjol ,bidra men nått var till menyn . Du kan ju höra av dej så får vi klura ut nått, Lena

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till lena frank (2009-12-28 13:46)
  Härligt Lena, då behöver vi inte luska ut vart ni gömt nyckeln till huset 😀

  Låter som en bra idé, det där att vi alla bidrar med något. Jag tar gärna efterrätten igen, om det går för sig. Jag ringer sen!

 3. Theresé Hällsten

  Vi tar med fördrinken! (Tror Anders hade något på lager) …farligt när vi båda varit på finlandsresa veckan innan jul… Annars om mamma inte vet någon bra efterrätt så har jag såna också!! =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten