Vart är jag?

 

Strax söder om söderhamn, när vi kom åkandes från Järlåsa, så blev det ett sånt där trafikmeddelande på radion: Det ligger en hög med kläder på E4:an i södergående riktning, strax innan Söderhamn.
 
Han hann inte mer än säga det så började det fladdra kläder till vänster om oss:
 
Förmodligen någon som haft en säck eller två, med kläder i, liggandes på en släp som sedan fallit ut från den. Snopen borde dom då bli när dom kom fram till sin slutdestination och upptäckte att något saknades, eller så fick dom också, precis som vi, bli informerade om det via radion.
 
Är det fler än jag som brukar bli helt bortkollrade när man är inne på lasarettet? När jag nu var uppe på sunde våningen, på ögon, så var jag tvungen att gå fram till fönstret för att kolla vart jag kunde vara någonstans:
 
Med denna utsikt så var det inte så svårt att gissa vart man hamnat. Undrar just hur slutresultatet blir, och vad synd att ingenting någonsin kommer att vara färdigbyggt. När ett område, väg eller byggnad är klar så ska det fortsättas med nästa. Jag kommer inte ens ihåg hur det såg ut borta vid granngården, före dom byggde rondellen där. Nu får man förlita sig på ”gamla” foton istället.
 
Inte ens mariehem är ju som det en gång var, med nya hus ute vid vägarna och Konsum rivet, för att inte tala om alla nya områden, mariestrand och allt vad dom nu heter.
 
Jag kommer inte så mycket ihåg hur saker såg ut, däremot hur det var eller grejer som hände, så jag kommer minsann ihåg den lila varubussen som kom körandes på mariehem och stannade ute på parkeringen, det var spännande att få gå in i den och köpa sitt lördagsgodis. Vi har pratat om den och förmodligen var inte svampen byggt då, den lilla affären borta vid förskolan, utan det var bara centrum som var klart.
 
Nog om detta, nu ska jag se på Amazing race, på sexan, tydligen finalen idag. Ni får ha en bra dag, skrev Maria ”snörvel” Hällsten
Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Jag vet vart du är, jag vet vart du är..!!!! Du är inte i Söderhamn!! =P
  Huset till vänster på bilden, där står cyclotronen, i vänstra hörnet, i källarplan, i en bunker! Så de så!! Man kan se taket på bunkerna, på utsidan, om man går runt huset! Tänk att jag hittar bättre där än du =P (Fast du har ju inte något världsberömt lokalsinne heller *Skratta*) Men du kommer ju ihåg Svampen, och de gör inte jag..!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-10-23 10:46)
  Hm, jag trodde att du höll till på baksidan? Du har huvudentrén rakt nedanför och rätt ut ser man den nya tågtstationen. Runt vänstra hörnet, som du säger, kommer man till akuten. Svampen ja, fast den fanns då du var liten, men kanske inte så länge.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-10-23 10:46)
  Korrektion, man ser ju inte det på bilden förstås, du menar natulrigtvis huset som inte sitter fast i själva lasarettet, som man ser på bilden men som jag trodde var en del av den gamla byggnaden, jaja…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten