Hur gör djur och varför

 

God morgon alla glada! Skrev hon och gäspade stort. Det skulle ju egentligen vara förbjudet att vara uppe den här tiden, heller hur?
 
Igår flängdes det hit och dit. Jag hämtade morsan, vi åkte på strömpilen, sen hem och drack kaffe. Efter det åkte jag ner på Mio och köpte ny lampa till vårt matrum:
 
Lampan som suttit där gjorde sig ganska så bra i vårt tv rum istället:
Gammbossen ringde då vi drack kaffet och undrade om jag kunde skjutsa ner henne till Hörnefors och visst kunde jag väl det. Hon skulle åka skoter därifrån och hem…bara för att.
 
Sen åkte jag och handla lite, innan jag var hemma igen, där väntade lite dammsugning och nedpackning. Vi for ju naturligtvis till huset på kvällen. Niccolina hittade Åkes betyg från 3 och 4:an, och förvånande nog så hade han stort A i uppförande. Lite sämre betyg i engelska och då började han prata om något helt annat 🙂
 
Nämligen något han hört på radion, om hur olika vi är och hur man lär sig saker. Jag vet ju hur jag är själv. Jag kan ha oerhört svårt att läsa en text och riktigt förstå vad dom menar. För att ta ett exempel. Jag gör just nu en kurs på nätet som din assistans har, om hur man ska vara eller göra som personlig assistent. Man får lyssna på en röst, klicka runt på saker och i slutet av varje avsnitt ska det svaras på frågor.
 
En av dom var vad lass betyder, alltså Lagen om assistansersättning – LASS
De personer som omfattas av Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och har behov av personlig assistans för sina grundläggande behov under i genomsnitt mer än 20 timmar i veckan har rätt till assistansersättning. Bestämmelser om assistansersättning regleras i Lagen om assistansersättning (LASS). Enligt LASS krävs att behovet av assistans är stadigvarande. Den som ansöker om assistans måste vara under 65 år.
 
Denna fråga eller rättare sagt svar, hade dom tre alternativ att välja mellan och jag kunde för mitt liv inte se någon skillnad på dom tre alternativen, vilket naturligtvis resulterade i att jag bara chansade…fel tre gånger. Nä, jag är en person som måste lära mig handgripligen, hur man gör saker, så är det bara.
 
Vi fick också några besök i huset, Brälla och Öhman var dom första som kollade in genom dörren och när vi skulle åka hem kom några grannar längre nerifrån, Tord och Camilla, samt deras dotter, dom fick sig en liten rundvisning i huset. Vi var hemma vid halvtio.
 
Idag jobbar jag till fem, drygt, men dagen kommer garanterat att passera ganska så fort ändå, dom har en tendens att göra det, och förhoppningsvis är hon som ska ta mina fem timmar imorgon på morgonen, på benen, annars får jag göra tio timmar imorgon med, jaja, vi får se. Ni får ha en fin lördag!
 
 
 
Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Sedan kan et handla om vad man läser. Ge mig en lagtext och jag kan läsa den länge utan att fatta nåt. Men efter en genomläsning av en motortidning vet jag vilka artiklar som finns i numret, vad de handlade om och om något intressant var utannonserat…Ser f ö att du jobbar åt samma företag som mina assistenter. Kul! Trevlig helg!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Ingemar Wahlström (2011-03-26 06:52)
    Absolut, är man inte intresserad så fattar man ändå ingenting, men jag tror…tyvärr,att jag saknar läshuvud 🙂 Men man kan ju alltid arbeta med händerna, och detta, att blogga är ju också en typ av övning. Ha en fin helg, du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten