Är vi avtrubbade eller?

 

Det blev något slitigt igår, chefen skulle ner på stan och bara att ta sig till busshållplatsen, som normalt brukar ta fem minuter, tog nu minst dubbel så lång tid. Dessutom fick jag dra henne på bakhjulen då dom små hjulen fram, bara skar ner i slasket och det får jag lida för idag. Mitt ryggskott är tillbaka, så nu ska jag sjukskriva mig, och knapra lite piller ett tag så får vi se hur det går.
Såg precis på en snutt av en ”riktig” Kalle Anka, visst var det roligare att se på tecknade filmer förut? Dels så visades det inte dygnet runt utan vid få speciella tillfällen kunde man få se på tecknat. Idag används ju dessutom en annan teknik och filmerna får ett annat utseende.
Jag kan sträcka mig till att Ice Age, faktiskt är himla kul, den har vi sett några gånger och vi skrattar varje gång. Men det beror ju på historien också, och dom där roliga sakerna som händer och som ”bara” kan hända i en tecknad film.
Men det är klart, tänker man på att man en gång i tiden satt och var fascinerad av testbilden så behövdes det inte mycket för att roa ett barn, eller för all del, en vuxen också. Nu ska det mycket till innan man blir impad.
Indiana Jones visas ju nu på tv, vi strö såg förra helgen, på den första filmen. Den såg jag på bio då den kom och den var ju hur bra som helst. Vilka scener dom spelat in och vad fasanfullt det var då dom blev instängda nere i den stora salen full med ormar. Den här gången tittade man bara lite lätt över glasögon kanten. Inte ett pulsslag extra här inte.
Omen 1,2 och 3 var också filmer som var kusliga, dom såg jag med kusin Anna på Rigoletto i Stockholm. Då var man vettskrämd då man gick hem. Idag kan dom nästan platsa i barnkategorin, det är ju hemskt, egentligen. Har vi blivit lite störda, avtrubbade eller vad är det frågan om?
Nå, nu ska jag ordna frukost och sedan ringa en samordnare om min frånvaro imorgon. Ha en fin dag!
 
Maria Lundmark Hällsten