Nu vet jag…

Jag vet varför dom inte visar ”gamla” serier på tv… alla är så förlegade, inga som springer runt med mobiler i öronen, utan alla har telefoner med snurrskiva, inte heller sitter dom uppkopplade på nätet, utan vill dom ha reda på något så får dom allt fråga någon annan.

Nä, dessutom har dom bauta stora axelvaddar (åtminstone i svenska hjärtan), och inte är glasögonen mindre heller. Kan någon begripa varför glasen skulle vara så stora att dom täckte halva kinden? Sedan hade alla på 80-talet, inte häng på brallorna men däremot Gällivarehäng eller ridbyxmodell, usch vad hemskt det ser ut.
Då kan jag också tänka mig hur det förmodligen såg ut under Dallas tiden, inte var dom bättre då inte. Och tänk er också alla frisyrer dom hade. Inte för att alla idag är så jätteprydliga och har senaste klädmodellerna, men jag tycker då att vi ser bättre ut idag än, då.
Fast å andra sidan, många strävar idag efter att se ut som man gjorde på 50- talet och jag är hemskt ledsen, men det kanske passar på en maskerad eller tillställning med 50- talet som tema, men i mina ögon, ingen annanstans än då. Tur att vi ändå gör och klär oss som vi vill, oavsett vad andra tycker och tänker 🙂 
Eller det var väl kanske en grov överdrift, jag vet också hur pass, modet påverkar våra barn, och att dom ska se ut på ett speciellt sätt, förhoppningsvis växer dom upp till slut, dom också, och inser att valet om hur dom ska se ut och framhäva sig själv, är deras, och ingen annans, jag håller en tumme för det.
För till syvende och sist är det ändå så att om jag möter en människa med ”konstiga” kläder, så inti fasen hakar jag upp mig på det, jag kanske tvärt reflekterar över klädvalet, men många gånger tänker jag också: Att det där är då en modig människa som inte bryr sig om vad andra tycker! Och det är ju en merit, så bra som någon.
Önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Jag tänker samma sak som du men vi har ju levt med det modet en gång, med stringhyllor och hela kalaset så det känns inte så nytt och häftigt. Därför är det bra med lekstugan där man kan ha alla dessa grejer. Fast jag har lite hemma som kobra telefon etc.

  Sedan bara jobbet att fixa frisyr och sånt. Tror jag är för lat för jag tycker det är häftigt att folk ser så ut.
  Ha en underbar dag

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-01 09:17)
  Ja, att blanda in lite ”gammalt” är helt ok, men att leva livet som man gjorde för 50-60 år sedan, nej tack. Då ska man göra som du, skapa en lekstuga, det är ju bara kul. Frisyrerna, mjae, inte för mig, men du får ha… om du vill och ids 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten