Lyssna utan musik…

Jag känner en som är otroligt duktig på melodikryssets alla frågor och luringar. Kompositörer, modern musik, gammalt från 30 tal, ja det spelar nästan ingen roll, det sitter där. Medan jag, känner igen, knappt hälften av låtarna, men dom säger mig sällan någonting, då ska det vara musik från någon gammal 80-tals serie eller nåt sånt.

Eller givetvis, någon man lyssnat på, extremt mycket, som till exempel, Black Sabbath, Beatles, ABBA, Hurriganes, Elvis Presley, ja, sån typ av musik, men då MÅSTE frågan vara vem sångaren är, annars är det kört 😀

Jag kommer så väl ihåg en gång då min bästis Annica, skulle följa med oss upp till stugan i Malå. Vi satt i baksätet och ofta blev det lite kurr om radion skulle vara på eller om man fick spela ett band. Den här gången ville mamma att det skulle vara tyst, men det ville inte vi, utan jag tjatade väl till mig en kassettspelning och sångaren var Rod Stewart.

Morsan kunde inte vara tyst, hon var uppenbart lätt irriterad över att jag fått igenom min vilja och genast började hon ifrågasätta om vi tyckte detta var musik…och visste vi vem han var…en knarkare, vad var detta att lyssna på? Haha…


Jag kan ju börja med att säga att vi nog inte visste om eventuella drogmissbruk då det gällde Rod Stewart, kanske inte heller någon annan kändis, men sen tänker jag att detta var kanske inte så ovanligt ändå, hon ville ju oss, vårt bästa, detta skulle man passa sig för, men för att förstå, skulle man nog varit mer insatt.

Och tänk er idag…alla kändisar som har en baksida som inte är så grann och lyxig, om all musik skulle stoppas, där droger varit en del av den, då vet jag inte vad vi skulle lyssna på idag, hm…men jag vill också förtydliga att jag inte på något sätt säger att ALLA som är kända, håller på med musik eller på annat sätt uppträder, drogar, men väldigt många tar ju saker för att hålla ner tempot i kroppen. Tyvärr!

Och nu ska jag avsluta detta med en bild, tagen från Melodikryssets hemsida, jag har alltid funderat, vem sjutton som väljer att lyssna och lösa krysset, utan musik, dom måste vara stjärnexperter eller upphovsmännen bakom frågorna 😀

012

Fast ja, jag vet, det är ju förmodligen till för att kunna få en snabb genomgång utan att behöva lyssna på hela programmet, en gång till 😀 Ha det gott, allihop, nu ska jag njuta av 2 dagars ledighet!

003

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Bosse Lidén

  Jag gillar inlägget. Våra mammor som vill oss så väl. Musik och volym på den, var ofta ett återkommande samtalsämne under min tonårstid. Roddan som är så snäll.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha, Åke läste inlägget och frågade vid middagen om Rod verkligen hållit på droger, och gillade hon inte den låten. Mja, jag vet inte sa jag, men mamma trodde ju uppenbarligen det 😀 Jag kan ju gissa att det kanske just då, cirkulerade tidningsartiklar med droger, fester och uppträdande, jag vet faktiskt inte, ska fråga henne 😀

 2. Caanita

  Jag lyssnade mycket på Hep Stars och favoritlåt var så klart Cadillac.
  En gång när volymen var extra mycket uppskruvad sa min mamma ”skynda dig och stäng av, du hör väl att han håller på att dö”.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…det var ju humor 😀 Vår äldsta dotter gillade också den låten, som barn, idag vet jag inte om den finns bland hennes favvosar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten