Blunda och scrolla, eller kolla 👁

NĂ„t Ă€r inte som det ska vara (nĂ€dĂ„, jag pratar inte om mitt huvud, sĂ„desĂ„) min pekfinger nagel, spricker, inĂ„t, mot nagelbandet. KĂ€nsliga personer mĂ„ nu blunda och scrolla. Fast det Ă€r inte nĂ„n jĂ€tte hemsk bild, men Ă€ndĂ„, you have been warned❗❗❗

NÀr jag googlar, hittar jag bara sprickor lÀngst efter nageln eller att den skivar sig. Men det stÀmmer inte hÀr.

Jag fÄr klippa ner nageln sÄ lÄngt jag kan, och jag filar pÄ ovansidan, bara sÄ det inte ska fastna nÄnstans. Men jisses, sprickan Àr ju dÀr, rÀtt ner till nagelbÀdden. Vad ska jag göra? Och varför har det blivit sÄ dÀr? Kom bara pÄ nÄn dag och började med ett litet jack som sedan blev lÀngre, vartefter.

NÀr jag skriver detta sÄ tÀnker jag osökt pÄ nÀr man stÀller sÄna hÀr frÄgor pÄ FaceBook. MÀnniskor tipsar om bÄde det ena och det andra. Och ok, en spricka i en nagel, Àr ju inget man dör av.

Fast jag har sett dĂ„ folk ber om rĂ„d för jĂ€tte konstiga, allvarliga saker, sĂ„ man tĂ€nker, lĂ€gg ner FB, ring 112, för tusan. Men Ă€ndĂ„ svarar folk med olika husmoderstips…JÖSSES đŸ˜±

HĂ€r passar nu denna bild in, som hand i handske.


Sen kan man ju frÄga och sÄlla bland svaren. NÄt kan ju dyka upp som man inte tÀnkt pÄ. Och alla bekymmer man har krÀver inte ett lÀkarbesök. Ett tips, bÀttre Àn inget, Àr vÀl att ringa 1177 och bara frÄga. Har man tur, sÄ vet dom hur man gÄr vidare.

I mitt fall, kĂ€nns det Ă€ndĂ„ lite banalt, att ringa dit. Kanske gör det dĂ„ sprickan nĂ„r knogen, hahaa…

Ha en fin tisdag, allihop! Och kom ihĂ„g, har du andnöd, frĂ„ga inte vĂ€nnerna pĂ„ fejjan om rĂ„d, utan slĂ€ng dig pĂ„ luren 📞 och ring 112.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  NÀr började detta?
  Du mĂ„ste ha fĂ„tt ett brott eller litet sk trauma, över fingret/nageln. Det liksom fortsĂ€tter ju strax nedanför, dĂ€r sprickan slutar. Visst? Syns det ett ljusare ”streck”?

  Hör av dig om du fĂ„r fler symptomđŸ˜¶
  Tina, el doctore (la doctora)

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Exakt vad jag ocksÄ trodde. Men jag förstÄr inte nÀr eller hur jag kunnat fÄ en smÀll över fingret utan att veta om det :O Skulle vilja limma nÄt över men Àr rÀdd för allt som man sÀtter fast pÄ en nagel. TÀnker att det pÄ sikt, förstör hela nageln, om man stÀnger in den. Vi kanske mÄste ha en lÀkarkonferens via telefon, nu inom en snar framtid. Jag kanske provar ringa dig ikvÀll, ska handla pÄ Maxi efter jobbet sÄ jag kan test ringa pÄ vÀg hem.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten