🦅 x glasparti = ❓

Hittad bild på FB. Hur ritar ni stjärnan?


Själv kör jag den här ordningen, 1, 3, 5, 2, 4 och tillbaka till 1. Roligt att vi är så olika. Såg dom som kommenterade och många hade olika varianter på stjärnan. Och varför inte, det är olikheter som gör saker spännande.

Igår blåste det lite mer än vanligt. Jag gick på Preem för att hämta ut ett paket. Sen hem, tog på mössan och gick till återvinningen. Man lyfte benet och blev knuffad framåt, så stegen kom i otakt. En sån där dag då man känner sig övermåttligt kränkt av vinden. Jag blir galen då håret ligger tvärsöver skallen. Därav mössan och kränkningen!


Efterlyste om man kunde räkna ut storleken på ett objekt, på håll. Ni vet, det där korset på kyrkan. Theresé svarade på fejjan och skrev så här.

”Du får mäta korset som man gör med träd. (Ta hjälp av en till person) Ställ dig på en känd längd ifrån kyrkan och måtta in ett föremål mellan exempelvis grunden på kyrkan och toppen på korset. Be hjälpredan att stega ut längden på föremålet i vinkel åt sidan och mät sedan upp den stegade längden med måttband. Korset kanske man får höfta lite, men med lite tur så är det kanske 1/5 av kyrkan, eller liknande. Lätt va?”

Mjo, jag svarade att jag var lost efter första meningen. Knäppte en bild nu, då det så påpassligt satt en fiskmås däruppe.

Hm, undrar hur hög den är 🧐 Och glaspartierna 🤔 Duva x glasparti =

Söndag idag, blir en dag för chill, tänker jag. Inga måsten, bara vara och njuta av dagen. Synd att hjärnan inte kan sättas på slow motion, så slapp man klura, hela tiden, på nästa steg.
Egentligen skulle jag ha gjort det där, och gör jag det, så slipper jag det imorgon. Men imorgon gör jag säker nåt som jag inte behöver, för att slippa det den dagen det ska vara gjort…och så vidare.

Nä, hoppas på en bra dag för er alla. Nu avrundar jag detta med ett konstaterande, (jag hittade även det på fejjan) eller vad tror ni?

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Tänk vad tråkigt det vore om alla människor var lika 🙂 Så det är väl tur att vi tänker och gör olika oavsett om det gäller hur vi ritar stjärnor eller andra ting här i livet.

  Eftersom du inte riktigt kan släppa 😉 tanken på hur högt korset är så får du två tips här:
  1. Metod 2 enligt länken nedan är ett snabbt sätt att få en ungefärlig höjd:
  http://www.ungafakta.se/pyssel/skapa/tradmatning/

  2. Eller testa en mobilapp:
  https://apps.apple.com/se/app/arboreal-tr%C3%A4dh%C3%B6jd/id1444138299

  Eller så får Åke ta fram stege och måttband och klättra upp på taket och mäta irl 😀

  Ha en bra dag trots blåsten och visst är finska ett märkligt språk för oss icke finländare?

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa, Nicco sa att hon skulle klättra upp, frågan blev mer, när det skulle kunna passa. Hon vill inte få Polisen på sig 😀 Jag får nog kolla in tipsen du lämnade. Vore kanske det smartaste. Nicco tror nämligen att korset är 1 meter, jag sa 1,50. Då vi frågade Åke, sa han 1,5, men då han fick höra att det var en diskussion vi hade, så ändrade han sig plötsligt, och sa 1,2. Hm, han la sig liksom, nästan, mitt emellan. Undviker han konflikter eller vad? 🤣 Ja finskan är ett språk för sig, verkligen, fast det är nog många, runt om i världen, som har problem med vår svenska också, haha. Fast vi låter kanske mer som smurfar 😀. Ha en fin dag, du med Anders!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.