🩅 x glasparti = ❓

Hittad bild pÄ FB. Hur ritar ni stjÀrnan?


SjÀlv kör jag den hÀr ordningen, 1, 3, 5, 2, 4 och tillbaka till 1. Roligt att vi Àr sÄ olika. SÄg dom som kommenterade och mÄnga hade olika varianter pÄ stjÀrnan. Och varför inte, det Àr olikheter som gör saker spÀnnande.

IgÄr blÄste det lite mer Àn vanligt. Jag gick pÄ Preem för att hÀmta ut ett paket. Sen hem, tog pÄ mössan och gick till Ätervinningen. Man lyfte benet och blev knuffad framÄt, sÄ stegen kom i otakt. En sÄn dÀr dag dÄ man kÀnner sig övermÄttligt krÀnkt av vinden. Jag blir galen dÄ hÄret ligger tvÀrsöver skallen. DÀrav mössan och krÀnkningen!


Efterlyste om man kunde rÀkna ut storleken pÄ ett objekt, pÄ hÄll. Ni vet, det dÀr korset pÄ kyrkan. Theresé svarade pÄ fejjan och skrev sÄ hÀr.

”Du fĂ„r mĂ€ta korset som man gör med trĂ€d. (Ta hjĂ€lp av en till person) StĂ€ll dig pĂ„ en kĂ€nd lĂ€ngd ifrĂ„n kyrkan och mĂ„tta in ett föremĂ„l mellan exempelvis grunden pĂ„ kyrkan och toppen pĂ„ korset. Be hjĂ€lpredan att stega ut lĂ€ngden pĂ„ föremĂ„let i vinkel Ă„t sidan och mĂ€t sedan upp den stegade lĂ€ngden med mĂ„ttband. Korset kanske man fĂ„r höfta lite, men med lite tur sĂ„ Ă€r det kanske 1/5 av kyrkan, eller liknande. LĂ€tt va?”

Mjo, jag svarade att jag var lost efter första meningen. KnÀppte en bild nu, dÄ det sÄ pÄpassligt satt en fiskmÄs dÀruppe.

Hm, undrar hur hög den Ă€r 🧐 Och glaspartierna đŸ€” Duva x glasparti = ❓

Söndag idag, blir en dag för chill, tÀnker jag. Inga mÄsten, bara vara och njuta av dagen. Synd att hjÀrnan inte kan sÀttas pÄ slow motion, sÄ slapp man klura, hela tiden, pÄ nÀsta steg.
Egentligen skulle jag ha gjort det dĂ€r, och gör jag det, sĂ„ slipper jag det imorgon. Men imorgon gör jag sĂ€ker nĂ„t som jag inte behöver, för att slippa det den dagen det ska vara gjort…och sĂ„ vidare.

NÀ, hoppas pÄ en bra dag för er alla. Nu avrundar jag detta med ett konstaterande, (jag hittade Àven det pÄ fejjan) eller vad tror ni?

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  TĂ€nk vad trĂ„kigt det vore om alla mĂ€nniskor var lika 🙂 SĂ„ det Ă€r vĂ€l tur att vi tĂ€nker och gör olika oavsett om det gĂ€ller hur vi ritar stjĂ€rnor eller andra ting hĂ€r i livet.

  Eftersom du inte riktigt kan slĂ€ppa 😉 tanken pĂ„ hur högt korset Ă€r sĂ„ fĂ„r du tvĂ„ tips hĂ€r:
  1. Metod 2 enligt lÀnken nedan Àr ett snabbt sÀtt att fÄ en ungefÀrlig höjd:
  http://www.ungafakta.se/pyssel/skapa/tradmatning/

  2. Eller testa en mobilapp:
  https://apps.apple.com/se/app/arboreal-tr%C3%A4dh%C3%B6jd/id1444138299

  Eller sĂ„ fĂ„r Åke ta fram stege och mĂ„ttband och klĂ€ttra upp pĂ„ taket och mĂ€ta irl 😀

  Ha en bra dag trots blÄsten och visst Àr finska ett mÀrkligt sprÄk för oss icke finlÀndare?

  • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

   Hahaa, Nicco sa att hon skulle klĂ€ttra upp, frĂ„gan blev mer, nĂ€r det skulle kunna passa. Hon vill inte fĂ„ Polisen pĂ„ sig 😀 Jag fĂ„r nog kolla in tipsen du lĂ€mnade. Vore kanske det smartaste. Nicco tror nĂ€mligen att korset Ă€r 1 meter, jag sa 1,50. DĂ„ vi frĂ„gade Åke, sa han 1,5, men dĂ„ han fick höra att det var en diskussion vi hade, sĂ„ Ă€ndrade han sig plötsligt, och sa 1,2. Hm, han la sig liksom, nĂ€stan, mitt emellan. Undviker han konflikter eller vad? đŸ€Ł Ja finskan Ă€r ett sprĂ„k för sig, verkligen, fast det Ă€r nog mĂ„nga, runt om i vĂ€rlden, som har problem med vĂ„r svenska ocksĂ„, haha. Fast vi lĂ„ter kanske mer som smurfar 😀. Ha en fin dag, du med Anders!

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten