Fram o tillbaka, 42 mil 🚗

42 mil blev det igÄr. Inte pÄ ett brÀde, jag stannade minsann för lite kaffepauser. Första stoppet blev Enebacken, och efter en del regnskurar, lite hutt och butt, sÄ var det uppehÄll, just dÀr.


Stötte pÄ en ren, som kom rÀtt emot mig.


Sedan tog jag den gamla vĂ€gen, som vi alltid körde dĂ„ jag var barn, och Ă€ven jag och Åke, dĂ„ vi började Ă„ka upp till stugan. DĂ„ svĂ€nger man av i Vormsele, och kör 2 mil pĂ„ grusvĂ€g och hamnar i RökĂ„. DĂ€rifrĂ„n Ă€r det asfalt igen.

VÀgen var inget att hurra för, jag mötte inte en endaste bil och jag hade ingen i backspegel heller. Men jag stötte pÄ en orrhöna, han inte fota dÄ jag hade fullt upp att fÄ stopp pÄ bilen. Den vÀgrade i sten, att flytta pÄ sig, hönan alltsÄ, utan invÀntade totalstopp och att jag satte handen pÄ dörrhandtaget. HÀr lÄnad bild frÄn wikipedia.


VĂ€gen var full med hĂ„ligheter, vissa utmĂ€rkta med varningspinnar, andra utan, sĂ„ det var tur att jag slapp regn utan hade full sikt. Hann Ă€ven se 2 rĂ€var som raskade över vĂ€gen. HĂ€r stod en av dom kvar och tittade pĂ„ mig, sĂ„ jag hann bromsa, slita fram mobilen och dĂ„…stack den.

Stannade sedan för en andra kaffepaus, hÀr stegade jag upp i utsiktstornet, just innan man kommer in i MalÄ.

Hann trĂ€ffa pĂ„ 2 renar till innan jag var framme i stugan. Började genast med att…tadaaa, spilla upp en kaffe till, och tog en macka till den. Och njöt av lite vĂ€rme genom molnen.

Bar in möblerna, tömde allt i matvÀg, vi hade ju lÀmnat drickor och flaskor, skafferisaker till förbannelse. Jag som trodde att jag skulle ha klarat mig med en Ica kundkorg, jo tjena. StÀngde av vattnet ner till stugan och lÀt det rinna ut, sÄ man slipper sönderfrusna slangar och blandare. SÄg lurt ut pÄ himlen.


Sen kom regnet…big tajm. Vilken tur att jag kom dit dĂ„ jag kom dit. Och hann fĂ„ klart innan det började pĂ„ allvar.


PĂ„ hemvĂ€gen blev det ett stopp till och det var i Vormforsen, en del mygg, men dom ville inte vara med pĂ„ bild. Fast jag fotade lite Ă€ndĂ„, hehe…


Efter Åmsele, blev det ovĂ€der, utan dess like. Kunde inte köra fortare Ă€n 60-70 och torkarna hann inte hĂ„lla undan.

Blixtar och dunder, och i Strycksele gick ovĂ€dersgrĂ€nsen. FrĂ„n drunkningstillstĂ„nd till playan…sĂ„ kĂ€ndes det, dĂ€r man kom och körde.


Kommer att skriva om 2 hÀndelser under denna lilla dagstripp, men tar det imorgon, istÀllet. DÄ det blir en annan historia runt det hela.
Theresé och Anders har pysslat ihop en utsiktsplats till Bobby. Jojo, tur att dom har jÀdrigt högt i tak, dÀr dom bor.


Önskar er alla en fin onsdag!

Maria Lundmark HĂ€llsten