Ta sista biten du 🍰 NjaÀÀ…

Hopp…eller tjopp sĂ„ vart det september. Och tĂ€nk, dĂ„ Ă€r det bara drygt 4 mĂ„nader kvar innan nytt Ă„r och vi fĂ„r se, allt för Sverige igen. Hehe, jo det Ă€r sant, sen vet jag inte om alla relaterar tiden till just en realty serie.


TÀnkte mer pÄ att man ska se det positiva i allt som Àr, och dÄ gÀller det att hitta allt smÄtt och gott, man kan komma pÄ. En annan sak jag sÄg var att dom utlovat sol, en hel vecka med start frÄn lördag, och i mitten av nÀsta vecka skulle vi komma upp i 17-18 grader. Det lÀt vÀl hoppfullt och bra tycker jag.

ApropÄ allt för Sverige, sÄ sÄg jag detta klipp pÄ TikTok igÄr. Haha, vad mycket saker vi gör, som vi bara gör för att vi alltid har gjort, utan nÀrmare eftertanke.

Nu sitter jag ju hÀr och undrar varför man inte ska ta den dÀr sista biten, inte om det Àr du som bjuder, i alla fall?


Hm, kan det vara för att man ska duka upp sÄ det rÀcker till ett helt kompani fast du bara bjudit hem, ett halvt? DÄ behöver det inte ligga en ensam bit kvar, som alla ska vÄndas över.

Eller blir det dubbelbottnat? För oftast dÄ man bjuder pÄ till exempel middag, sÄ vill man inte stÄ och ta hand om rester. Och vill man slippa det sÄ mÄ man vara en jÀkel pÄ att rÀkna ut hur mycket en person, kan tÀnkas Àta.

Finns inget vÀrre Àn smÄ slattar lite hÀr och dÀr, som inte rÀcker till en hel mÄltid men som ÀndÄ ska tas om hand, eller slÀngas bort. Och slÀnga Àr ju ocksÄ nÄt man helst ska undvika. Jobbigt!!

Ledig frÄn jobbet idag och jag sitter och funderar pÄ om jag ska börja röja lite, i tvÀttstugan. VÄra planer Àr att leja bort arbetet med att göra golvet dÀrnere, sÄ det börjar pÄ likna nÄt. DÀr finns garanterat saker som kan slÀngas, som nu legat dÀr i Är, och bara samlat damm.

Man skulle ocksÄ kunna tvÀtta nÄt fönster pÄ insidan sÄ tar man utsidan dÄ solen kommer Äter. Ska fundera pÄ den. Det positiva med det, Àr att dÄ Àr hÀlften gjort, och insidan Àr mer krÀvande dÄ vi har mittstolpe och invÀndiga solpersienner, eller vad man kallar dom.

Man kan dra ner dom en bit uppifrÄn.

Eller ta dom nedifrÄn och en bit upp, för att skugga blommorna.

Eller tÀcka hela fönstret, förstÄs.

Bra att ha, fast vÀldigt mycket i vÀgen dÄ man ska komma Ät fönstren.

NÀ, nu ska jag i alla fall börja med frukost sÄ Àr den bortgjord innan jag gör nÄ annat. Ha en fin torsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten