Svarta solstrĂ„lar đŸ–€

NÀr jag gick ut igÄr, sÄg det för konstigt ut pÄ himlen, sÄg ut som svarta solstrÄlar.


Och nu pÄ morgonen, pÀrlemo moln, fast jag hajade inte först att det var just sÄna moln.

SÄg precis ut som om det var ett hÄl pÄ himlen dÀr det lyste ner.

NÀr jag la ut bilden sÄ var det nÄn annan som gjort likadant och dÀr stod det vart dom heter. Fast det hade ju varit coolare, om det varit besök, pÄ gÄng.
HÀr var det dessutom lÀge för alla förÀldrar som hade barnen i nÀrheten, att sÀga att det var sÀkert en hÀlsning frÄn Tomten. SÄna dÀr hÄl blir det, dÄ Tomten testar renarna och vart dom ska komma sig ner.

I min vĂ€rld var det ingen Tomte… men det behöver ni ju inte tala om för barnen, hehe.

HÀnde inte sÄ mycket igÄr. Som vanligt, den hÀr tiden pÄ Äret, sÄ har jag i början ett upplÀgg pÄ vem som ska fÄ vilken julklapp. Och ALLTID, nÄgra dagar innan det Àr dags, sÄ har jag rört ihop allting. Ofta stÄr jag med nÄn sak som jag inte ens vet, vem jag skulle ge den till.

IgĂ„r var inget annorlunda, det finns nĂ„nting över, men det saknas ocksĂ„ nĂ„got. Dubbelsuck… jaja jag ska sĂ€tta mig i lugn och ro och tĂ€nka igenom, skriva upp och fixa. Vet ju att det Ă€r nĂ„t pĂ„ vĂ€g till brevlĂ„dan ocksĂ„. SĂ„ jag sitter inte riktig i sjön…Ă€n.

Har vÀrldens bÀsta vintersko, om ni frÄgar mig. Fick första paret av min mamma. Dom heter Pomar och Àr ett par finska curlingskor. Skön att gÄ i, och trots mitt fall, sÄ Àr dom jÀttebra dÄ det Àr halka. Is, ren is under nysnö, Àr dock svÄr att tackla utan Ice bugs.

Det första paret, har jag skÀnkt vidare dÄ jag fick ett nytt par av mamma. Dom gamla, togs tacksamt emot av en kvinna som skulle ge dom till sin mamma som inte hade rÄd att köpa vinterskor.

Mina nya har jag sÀkert haft 3 vintrar, igÄr for dragkedjan och jag grÀt inombords. Kastade mig över datorn, och letade i vild förtvivlan. Just denna modell gÄr inte att uppbringa i storlek 38. Men jag hittade till slut ett par, ser lite annars ut, men i övrigt ska dom vara likadana. SÄ var man 1600 fattigare, men skon Àr vÀrd varje krona.

I folkakalendern öppnades idag lÄda 17, och dÀr lÄg mera dekaler. Nu i metall som ska ge nÄn typ av effekt.


Över till ett mysterium. Fultomtarna har uppenbarligen riggat en fĂ€lla för Polisen, och det gick nog hĂ„rt till. MĂ„ste ha varit en rejĂ€l smĂ€ll.


Fultomtarna ser dock ovanligt oskuldsfulla ut. Vad gör dom i fönstret, ska dom bara stĂ„ sĂ„ dĂ€r đŸ€š Är det som med barn dĂ„ det blir tyst, det Ă€r dĂ„ man VET att det hĂ€nder eller har hĂ€nt nĂ„t? Vad undanhĂ„ller dom 🧐


Vad jag inte begriper Ă€r vart föraren av Polisbilen tagit vĂ€gen 😩 och döm om min förvĂ„ning…en till fultomte Ă€r borta. Dom Ă€r ju bara 5, eller sĂ„g jag fel đŸ˜ČđŸ€”

Önskar er alla en trevlig fredag!

Maria Lundmark HĂ€llsten