đŸ‘» Spökslott med spindlar đŸ•· och spindelvĂ€v 🕾

Fotade ett litet trĂ€d igĂ„r, brukar kolla pĂ„ bilderna dĂ„ jag kommer hem, för att kunna se hur dom blev. HĂ€r upptĂ€ckte jag nĂ„t… ser ni vad jag sĂ„g?

Det hĂ€r, vad Ă€r det, för nĂ„t? Betyder det att jag mĂ„ste gĂ„ dit idag med och kolla. Förmodligen nĂ„t skrĂ€p, men jag Ă€r av nyfiken natur, sĂ„…

Nu pÄ morgonpromenaden sÄgs Äterigen, skockvis med fÄglar uppe i trÀdtopparna. SÄ surt att bilderna inte visar det jag ser. För mig sÄ sÄg det jÀtte coolt ut, alldeles svarta toppar med kvistar som hÀngde under. PÄminde om spökslott med spindlar i spindelvÀv.

Jag fattar inte ens hur dom kan sitta dÀr utan att kvistarna bÄgnar eller knÀcks.


Snö, snö och Ă„terigen snö. Kom hem igĂ„r kvĂ€ll och Åke hade skottat det han kunde. Det lĂ„g lite klumpar och sĂ„ men inget kan inte kunde sladda över. Sen kom traktorn, och man blir ju glad i sjĂ€len dĂ„ han kör in och tar allt i sin skopa, som ligger i vĂ„r in och utfart. Ni vet ju att vi fĂ„r 3 strĂ€ngar av snö, dĂ„ dom plogar bilvĂ€gen och sedan gĂ„ng och cykelbanan. Det Ă€r fruktansvĂ€rt jobbigt att skotta den snön, för det blir sĂ„ packat.

Men sÀg den glÀdje som bestÄr. Dom har skottat vÀgen, och tyvÀrr, det verkar inte som om alla bryr sig om skiten vi fÄr ta rÀtt pÄ. Man kan ju önska att dom Ätminstone, lyfte pÄ bladet dÄ dom passerar.

Efter att nu har stÄtt dÀr och hackat snö och försökt kasta upp den pÄ befintlig snöhög. SÄ var jag sÄpass elak att jag bestÀmde mig för att min nÀsta bil, kommer, tyvÀrr, att bli en Jeep igen. DÄ kommer jag bara att gasa rÀtt igenom, inga problem.


En annan lösning hade varit att köpa barnsparkar Ät en hel förskola och utrusta dom med smÄ röda plogar framtill. Sen kunde man bjuda pÄ mellis hÀrute efter utfört uppdrag. Uppdraget Àr givetvis, att skotta Ät oss.

Emma har Äterigen lyckats med att mÄla en fin tavla, nu, ett sjÀlvportrÀtt. Och som jag skrev pÄ fejjan, jag mÄ vara ansiktsblind, men det dÀr, vet jag Àr hon, det gÄr inte att ta miste pÄ.


Önskar er alla en fin onsdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Det dĂ€r reagerade jag pĂ„, nĂ€r jobbade i Holmsund. Fick ofta skotta tungt och hacka efter att blivit insnöad av plogbil, pĂ„ jobbet. Men det tar vĂ€l för lĂ„ng tid om det ska lyftas, vid varje villa och hus lĂ€ngs vĂ€gen…

    SĂ„ vacker mĂ„lning! Jag blir ocksĂ„ avis. Kan inte sjunga, inte spela instrument, kan inte mĂ„la, skapa, virka, sticka…suck

  2. Maria Lundmark HÀllsten (inlÀggsförfattare)

    Skillnaden hĂ€r Ă€r att vĂ„r infart anvĂ€nds inte bara av oss, och nu Ă€r vĂ€gen dessutom hyvlad. Och vi har inte resurser att ta bort det som blev idag. DĂ„ dom gör det ska det vara en följare som tar upp, och det har dom gjort, men lĂ€mnat vĂ„r infart. Förmodligen för att dom inte ens sĂ„g att det var en hĂ€r. Åke har ringt och skĂ€llt ut dom pĂ„ kommunen och nu ska jag mejla dom.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten