🙉🍌 Bananas 🍌🙉

Det Àr aningens okul att fÄ deklarationen, numer. Det enda som jag förbereder mig mentalt pÄ, Àr hur mÄnga tusenlappar det ska röra sig om. Det hÀr Äret blev det, KABOOM, 9 stycken hela nypressade tusingar och 7 stycken hundralappar.

Men jag har varit förberedd, sÄ jag har inte tömt skattekontot, utan dÀr finns nÄn tusing eller 3. Och vilken glÀdje ÀndÄ, att min kusin André, ringde i förrgÄr kvÀll. Jag visste lustigt nog vad han ville, dÄ jag sÄg namnet pÄ displayen.

Han hade förmodligen sett Åkes gipspaket och skulle kolla om han hade nĂ„n medlemsförsĂ€kring, liggandes och skrĂ€pa. Vi surrade ett tag, och jag var rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ att jag redan kollat villkoren. Fast dĂ„ vi la pĂ„, tycktes jag minnas, att jag bett Åke ringa och frĂ„ga, det kunde ligga nĂ„t dĂ€r som skulle kunna vara nĂ„t.

Jag sĂ€tter mig ner, tar ett djupt andetag, och loggar in pĂ„ deras sida. LĂ€ser högt för Åke, dividerar och ja, jag tror faktiskt att du har en sĂ„dan, och den kan ocksĂ„ ge en liten slant för sjukskrivningen ocksĂ„. Den han haft sedan semestern.

Fyller i uppgifterna och igÄr fick han ett mejl att det kommer in nÄgra tusenlappar till honom, pÄ nÄgra dagar. TACK André för sparken i baken och TACK Maria, för att du bara gjorde det.


TillÀgger att jag VET, att skattepengarna jag ska betala tillbaka, har vi ju redan förbrukat. SÄ inget konstigt egentligen. Och jag vet vart felet ligger. Arvodet jag fÄr som kontaktperson och stödfamilj, dras det nÀtt och jÀmnt ingen skatt pÄ. SÄ jag fÄr skylla mig sjÀlv för att jag inte ber min arbetsgivare att dra mer skatt.

Nu över till nĂ„t helt annat. Gröna bananer Åke Ă€ter det till frukostfilen, men dĂ„ jag gick in pĂ„ Ica NĂ€ra, fanns dĂ€r bara ett stort, grönt, bananberg. Jag köpte inga, dom Ă€r ju jĂ€ttedĂ„liga. NĂ„gra dagar senare Ă€r jag uppe pĂ„ Kvantum, samma sak dĂ€r, ett Ă€nnu större berg, nĂ€stan en fjĂ€ll liknande skapelse av, tadaa.. gröna bananer.

DÀr köpte jag 3 stycken men dom Àr, Àn idag, hÄrd som sten.


Sprang in tvĂ€rt pĂ„ Konsum Grisbacka, tittade runt pĂ„ frukt och grönt, och gissa vad, dĂ€r hade dom inga bananer alls. Vad hĂ€nder? Är det nu vi möts av den stora banankrisen? Har det varit haveri i leveranserna eller har jag bara otur?


IgÄr dÄ jag och W gick över trÀbron till RödÀng, noterade jag vÀldigt konstiga spÄr i snön. Tankar pÄ detta?


Hur han nÄn tagit sig dit och hur tog den eller det, sig dÀrifrÄn? NÄt att klura pÄ under dagen. Eller sÄ struntar man i det och lÀmnar hjÀrnan fri till andra klurigheter. Till exempel, hur jag ska lÀgga upp förmiddagen och vad jag ska börja med.

Ni fĂ„r ha en fin torsdag, allihop! Detta var frĂ„n prommisen gĂ„r, 22.30…

Maria Lundmark HĂ€llsten