Punkter…. och flĂ€ckar đŸ”˜đŸŸŁđŸŸ€

Har ni hört talas om att punktstÀda? Det Àr som det lÄter, man stÀdar pÄ punkter dÀr det kanske ramlat ner nÄt pÄ golvet eller att du plockar upp ett skrÀp som hamnat utanför snabeldrakens rÀckvidd.


Med hund Àr det svÄrt att punktstÀda, du fÄr torka tassar till leda om du tror att det inte ska synas smÄ tassavtryck dÀr han gÄtt nÀr han kommer in. Fast ok, jag gjorde det enkelt för mig och köpte en sÄn dÀr skurkÀpp laddad med rengöringsmedel pump i handtaget. Fast det blir som inte i punkter, utan hellre storflÀcksstÀdning.

NĂ„, jag förflyttade punktstĂ€dningen utomhus i förrgĂ„r och torkade av billyktorna, oh sĂ„ fint, hehe…


ApropĂ„ ute och utomhus och flĂ€ckar, sĂ„ Ă€r det ju nĂ„t man Ă€r varje dag, om inte annat för att gĂ„ med hunden. Förra veckan travade vi ivĂ€g mot industriomrĂ„det. Kommer bort till Rökstugan och dĂ€r, pĂ„ en flĂ€ck föll det snö. ÅhĂ„, tĂ€nkte jag, nu drar det ihop sig till snöovĂ€der.

Men snopen blev jag dĂ„ det slutade tvĂ€rt. Vi fortsatte gĂ„ och gjorde en rundning borta vid 363:an och vĂ€nde tillbaka. Kommer Ă„terigen till Rökstugan och BAAAM, dĂ€r snöade det igen đŸŒšâ„ïž

Jag trodde inte mina ögon, snacka om punktsnöa. Fast dÄ jag vÀnder blicken mot skyn, sÄ inser jag att det egentligen inte alls, ramlar frÄn himlen, utan det Àr frost som blÄser ner frÄn kraftledningarna som gÄr dÀr. Haha..

SÄn hÀr frost, som jag fotade nyss, pÄ morgonprommisen.


Fick besked om att jag kunde deklarera igÄr, och klick klick sÄ var det gjort. Sedan lyste den ÄterstÄende restskatten pÄ dryga 5000 i ögonen, och jag blev tvÀrsur och betalade skiten, tjopptjopp sÄ var det ur vÀrlden.


Vad Àr nÄgra tusenlappar pÄ banken, jÀmfört med en 12 pack kaffe hemma hos oss. INGENTING, pengar kan man trolla bort pÄ en nanosekund, kaffet rÀcker liiite lÀngre, men det tar slut, det med. Allt sÄnt krÀver pÄfyllning, Ätminstone i det hÀr huset.


Ha en underbar onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten