Lyktstolpe vs brevlĂ„da 📬

Skrev detta för nÄgra Är sedan och Àr vÀl sÀkert, högst aktuellt, Àven idag.

Vi har ju, som sĂ€kert mĂ„nga andra i vĂ„rt land, besvĂ€rats av insekterna. Har hittills inte hittat ett endaste myggmedel som hĂ„ller vad dom lovar. ”RĂ€cker i upp till 8 timmar” my ass. Efter 5 minuter har du dom runt skallen igen.

Jag sprutade direkt pÄ en knott och den dog inte av medlet, utan den gick drunkningsdöden tillmötes.

Har hört att dom reagerar pĂ„ vĂ„r utandningsluft, och det kan ju stĂ€mma, men dĂ„ undrar jag varför inget smartskaft har uppfunnit en tablett vi kan ha i munnen som maskerar koldioxiden som vi andas ut…kom igen nu, give it too me!

Sen undrar jag i mitt stilla sinne, varför i hela vÀrlden, mygg och knott mÄste vara blodsugande, varför duger det inte med blÄbÀr och tallbarr, jisses!

Jo n®Åke, fick ju en sĂ„n hĂ€r Thermacell av Nicco.

Dom Ă€r effektiv, men inte helt billiga. Tabletter och gaspatroner ska man ju fylla pĂ„ med. 299 spĂ€nn för 4 tabletter och 1 gaspatron. 1 tablett rĂ€cker 4 timmar, gaspatronen…9-12 timmar
SĂ„Ă„Ă„… om jag anvĂ€nder den dĂ€r under en dag ute, utan att stĂ€nga av den sĂ„ kostar myggmedlet precis 299 spĂ€nn, helt galet.

NĂ„ja, jag klagar inte… inte Ă€n i alla fall. NĂ€r vi har semester sĂ„ Ă€r kanske, förhoppningsvis, vĂ€rsta mygginvasionen över. Dom brukar om inte annat, vara giftigast i början av sommaren. Mer för att vi inte vant oss, kanske 🩟

Jag har ju turen att inte fĂ„ mer Ă€n 1-2 myggbett pĂ„ en sommar. Dom biter mig, men det blir inga kliande myggbett…peppar peppar.

TvÀrÄn denna morgon, och man kan inte lÄta bli att Àlska kombinationen, blommor, vatten, himmel och lite annat.

Har sett denna brevlÄda och lyktstolpe, ett flertal gÄnger och förundras lite över arrangemanget runt det hela.


StĂ„r brevlĂ„dan sĂ„ stadigt att den ska stödja upp stolpen? Har brevlĂ„dan fĂ€sts fast innan stolpen tippade och lĂ„dan har varit överfull med betungande post sĂ„ stolpen tippade under vikten? Hm… mĂ„ste klura vidare pĂ„ den.


Ha en fin mĂ„ndag, allihop och njut för tusan, av dom kommande 24 timmarna đŸ€Ș

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

    • Maria Lundmark HĂ€llsten (inlĂ€ggsförfattare)

      Ja jag har inte hört annat Ă€n att lördags, kom det in Ă€nnu en anmĂ€lan om utslĂ€pp, men pĂ„ grund av kraftigt regn kunde dom inte hitta vart utslĂ€ppet kom ifrĂ„n. Vem vet… dom hĂ„ller pĂ„ med nybyggen lĂ€ngst ner pĂ„ RödĂ€ng, och dĂ€r rinner TvĂ€rĂ„n innan den kommer hitĂ„t. Slutstation Ă€r ju UmeĂ€lven.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten