Snackis đŸ§»đŸšœ

SĂ„ blev toapapperet en snackis, igen. Nu ska det bli dyrare, och mĂ„nga kanske börjat hamstra igen. Fast hur mycket plats har man hemma, att lagra toapapper pĂ„, egentligen? Är det nĂ„gon, mĂ„nntro, som Ă€r sĂ„pass klurig att dom hyr sig ett extra förrĂ„d för att fĂ„ plats, men utan att tĂ€nka pĂ„ att den kostnaden Ă€ter upp vinsten đŸ€”

Mjae, jag hoppas verkligen att ingen Àr sÄpass knasig, men vem vet.


ApropÄ detta med papper, hushÄlls och toapapper. Har ni koll, allihop, pÄ vilket hushÄllspapper eller toapapper som Àr billigast? Ni tar vÀl inte det som Àr billigast pÄ hyllan, enligt prismÀrkning, va? Utan kollar jÀmförpriserna och gÄr efter vikt. Det gör jag ALLTID.

HÀr ska ni fÄ ett exempel, bÀgge mÀrkena Àr Icas och dom Àr miljömÀrkta och oftast, frontade pÄ hyllor i butikerna. Men, den som ser dyrare ut pÄ prislappen, det ni betalar, Àr det som Àr billigast dÄ det gÀller hur lÀnge det rÀcker.


Det kallas kilopris, mina vÀnner. Vad du betalar i vikt, och dÀr skiljer det rejÀlt, skulle jag vilja pÄstÄ.

LÀste pÄ morgonen att UmeÄ Open pÄ lördag, Àr avblÄst men inte instÀllt i den meningen att vÀrden för tÀvlingen, Daniel Norberg, ska försöka hitta en annan lösning. Med andra ord, en annan tÀvlingsdag. Ja det var kanske inte ovÀntat dÄ man kollat vÀdret en gÄng i timmen i hopp och tro om att det skulle bli en förÀndring.

SĂ„ nu Ă€r det bara att hoppas pĂ„ en annan dag som passar dom flesta. SvĂ„rt det dĂ€r. Men vi fĂ„r nog allihop, acceptera att shit happens, och det gör det lite random sĂ„ dĂ€r. Det vi inte kan förĂ€ndra Ă€r bara att slĂ€ppa, ingen idĂ© att blöta och stöta nĂ„t som Ă€ndĂ„ Ă€r kört, bokstavligt talat…kört.

ApropÄ bilar, kolla vad man kan göra med en gammal uttjÀnt bil, med rÀtt stuk.


Jag skulle lĂ€tt vilja ha en sĂ„n dĂ€r pĂ„ vĂ„r husfasad eller i stugan. Dodge… mja hellre Chevrolet, men jag hade inte tackat nej till den dĂ€r heller.

Ha en fin torsdag allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten