Hjärnsläpp 🤯 big tajm!!

Gick första promenaden med Winstone igår förmiddag. Jag brukar välja industriområdet på helgerna, enbart för att jag kan ha honom lös. Snudd på ingen trafik och aldrig några hundar därute.


I vanlig fall, väljer jag att gå Industrivägen ner och Spårvägen tillbaka upp, alternativt, istället för Spårvägen, Rödäng och Västerslätts villaområde hem. 


Igår, mina vänner, valde jag att ta en annan väg, nämligen Förrådsvägen. Inga konstigheter, tänkte jag. Idag sitter jag och undrar hur konstig jag kan vara, på riktigt 🤯


Jag vet ju att jag ska ta av åt vänster, alltså på Fläktvägen, (på kartan market med gula prickar), för då kommer jag tillbaka på ”nu går vi hemåt vägen”. Men gör jag det då, tror ni? Njaee, jag kommer till vägen vi ska ta, jag kikar tvärt åt vänster och tänker… nix pix, den vägen är det inte, den är alldeles för smal. Och då fortsätter vi naturligtvis rakt fram.

Där går jag sedan och filosoferar, ser olika företag och tänker…fatta, jag tänker typ, AHA, ligger det där så här nära ändå Och sen ser jag Rosendahls antik, som jag VET, ligger längst ner på den vägen, och ändå, tänker jag exakt likadant. JASSÅ, är dom sååå där nära, varför kör vi bil dit då, vi kan ju gå.


Ser Rödberget, nu börjar jag tycka att det är knas, och tjopp, där ser jag nybygget då jag tittar bakåt och då gick ljuset upp. Jag hade ju missat Fläktvägen 🤪


Nåja, det blev en längre prommis än jag räknat med, inget mer med det. Gick förbi den här skylten…


Var tvungen att fota för då jag såg den tänkte jag att det var en typisk, Maria skylt. Hade den suttit i närheten av en flygplats eller tågstation, hade jag tänkt att den var riktad mot resenärerna och då hade jag gått åt det håll den pekat.


Och här funderar jag på vad, det är man ska tjäna deg på?


Vad jag tänkte mest på, var att jag var glad att jag inte käkat frukost innan vi gick. För då hade det varit risk för lågt blodsocker. Hann grunna på den och plötsligt ringer en orolig Åke, 57 minuter efter att vi gett oss av.

-Vart är ni nånstans? Jag skrattar och säger att NU ser jag huset, vi var lite vilse. -Jaha ok, jag trodde att du fått lågt socker och jag visste inte åt vilket håll jag skulle fara för att hitta igen er.

Jojo! Väl hemma igen sa han, att nästa sväng skulle jag sprida ut en sträng med havregryn där vi går. Fast det funkar väl dåligt, sa jag. Då skulle vi väl ha en flock med både fiskmåsar, duvor och skator, efter oss.


Att vi var vilse, är nog inte korrekt beskrivning, jag visste väl vart vi var, på Västerslätts industriområde, förstås. Fast lite vilse i skallen, tillfälligt kopplingsfel, eftersom jag tycker att det är konstigt, men jag stannar inte och ifrågasätter det. Nejdå, gå på bara, rätt fram…

Lite extra skämmigt att jag faktiskt jobbat därute på fler än ett ställe och ändå…hjärnsläpp 🤯

 

Vi hann sitta ute en stund också, men skönast var det uppe på bron, där det inte blåste.

Städade lite nere i källaren, sorterade tyger och ska slänga bort gamla kläder som ligger där till ingen nytta. Då får man lite lådor fria att använda till annat.

Näpp, nu ska vi strax bege oss ut igen, jag och Winstone. Tror jag väljer ett annat promenadstråk idag, ett lite mer bekant, kanske…😅

Ha en fin måndag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten