Risk analysera idiotiska saker istället…

Såg att vk.se la ut artikeln med den fallande lampkupan (som jag hade i bloggen för 2 dagar sedan) på Facebook. Där kan man ju förstås, lägga kommentarer om man vill. Och jag reagerar på en som skriver och ifrågasätter, ”VARFÖR”, man väljer att gå just där, då det finns en skyddad cykelbro att gå över.

Så givetvis har jag påbörjat svar på tal, flera gånger, men sedan raderat. Jag vill INTE lägga mig i alla gånger, utan tänker att konstiga kommentarer, visar mer vem dom människorna är. Varför ska jag lägga energi för att öppna ögon på folk jag ändå tror, är dömda att vara mindre bemedlade att fatta. Och varför skulle mina ord sätta igång nån annans tankeverksamhet.

Dom kan ju sitta där och tycka att jag är lika korkad, såå…


Men, mitt svar till den killen, hade i alla fall blivit nåt i stil med (och nu får man bara tänka svordomar, inte skriva dom): ”Så du menar (namn på killen), att den dagen, om den kommer, och du är med om en bilolycka, som beror på att du körde på en väg under vägarbete, så får man fråga dig, varför du valde den vägen. Du har ju en annan du hade kunnat ta.

Eller, du väljer att ta den där ”säkra” cykelbron, som egentligen blir en omväg, med tanke på vart du ska. Och där kommer plötsligt en skata flygande med en stor sten som den släpper rätt i skallen på dig. VARFÖR valde du att gå där just då, du hade ju kunnat vänta hemma 1 minut längre.

Jo vi vet ju att en olycka är en olycka PUNKT. Och dom sker överallt, hela tiden. Men ska man börja risk analysera varje steg man tar, så får du aldrig göra nåt annat och händer en olycka på grund av slarv, så får du ändå aldrig nämna det… för att??”

Tror hellre att man ska risk analysera idiotiska saker istället. Där man chansar och ser om det går bra, eller inte. och ibland, har man bara ren tur 🤪🥶

Där får man väl kanske skylla sig själv, tänker jag. Jodå, jag skyller mina olyckor på mig själv och ibland, kan nån däruppe eller därnere få höra mina åsikter, men ändå.

Nu lämnar jag ämnet olyckor och ogenomtänkta kommentarer. För nu har jag skrivit här istället, för att bli av med klådan i fingertopparna. Och dom som förstår, dom förstår, och andra, ja, dom lämnar jag därhän.

Fick finally igång min skrivare, men inte utan att jag hade tänkt slita ut den från väggen och slänga ut den på grusplanen. Ni vet, när man sitter framför datorn, den hittar igen skrivaren, den ligger där, men när du klickar på skriv ut, så får man veta att datorn inte hittar skrivaren.

Jag kan skanna, inga problem, datorn har skrivaren i minnet och skannern, men inte att skriva ut. Jag uppmanas att göra ditten och datten, och det är som arabiska för mig. قم بإيقاف تشغيل VPN قبل تثبيت التطبيق. يمكنك أيضا النقر فوق مفتاح windows + R والدخول …

När jag slutligen är så förbenad, less och funderar på att köpa hårfärgningsmedel för att dölja dom grå stråna, så av installerar jag hela paketet. Sätter dit den igen och voila, plötsligt funkar det…

Synd att man inte får timlön för hemma arbeten. *blinkar lätt irriterat med ögonen*

Fotade en maskros igår. Tycker ändå att det är coolt, ogräs eller ej, att dom kan växa från ingenting. Här är det väl egentligen rätt benämning om man kallar det för FLOWER POWER!!


Morgonpromenad står på agendan. Efter frukost tänker jag bränna iväg på Avion, finns något jag vill köpa där. Och efter jobbet idag blir det 4 dagars ledighet…wohoo!!

Ha en fin onsdag, allihop! Här får ni ”mitt” pilträd som jag fotade igår, vackert!

Maria Lundmark Hällsten