Tomten dyker ner i skorstenen, i tid och otid

Nicco hyr ett bås på båsloppisen/Mariedal. Jag bidrar med lite hyra och har hängt dit några saker. Igår fick jag se att det var sålt några grejer också. Härligt!! Själv har jag sålt via Sellpy. Det är svårt att veta vad som är mest lönsamt. Där når man hela världen men då tar dom en ganska stor del av pengarna.

På båsloppis betalar man ett veckopris så här gäller det att gissa sig fram då man kanske ska lägga ner. Innan förtjänsten äts upp av hyran. Dessutom är det risky, då man går in där, jag menar, det finns ju saker att köpa också

Jag hittade en cool burk. Hade varit roligt att veta varför hålen är där…upphängning, sätts ihop med annan…våld på antika saker 🤔

 

Nu blev jag ju nyfiken och googlade igen, haha… man kan trä in snören och använda burken som trumma. Kan vara därför den är nött på ovansidan 🧡

 

 

Well, nu fick jag ett mejl från Sellpy som faktiskt gjorde att jag bestämde mig för att skippa dom. Här meddelas följande: ” Sellpy har nu genomfört ändringar för att följa EU:s DAC7-reglering för digitala plattformar. Sellpy är enligt lag skyldiga att samla in och rapportera inkomst- och skatteinformation från säljare som når ett visst antal försäljningar eller en intäktsnivå.

Du måste fylla i DAC7-formuläret när du uppfyller något av följande villkor:

Du har sålt 30 artiklar eller fler under kalenderåret

Du har tjänat över 2.000 EUR på din försäljning på Sellpy under kalenderåret.” slutcitat

Tycker att det rimmar dåligt. OM jag säljer 30 saker för 50 kronor/st så blir summan 1500:- vilket är lika med 127 eur. Stor skillnad på 127 kontra 2000 eller tänker jag fel?

Nä, jag håller mig till Sverige i fortsättningen. Jag tänker inte krångla till det för små potatis.

Vi tog en lunch på Victoria, innan vi gick upp till båsloppisen, sen fick jag skynda hemåt för att återigen, tillbringa en massa ledig tid i telefonen. Men nu tror jag att den största delen är fixad…i hope!

Några påringningar har det varit under kvällen. Godis sugna varelser. Bra, då blev det inte så mycket godis kvar 😊

Sa till Åke under middagen, då det ringde på dörren första gången igår:

”Halloween i tid och otid, utdraget under flera dagar. Jösses! Tänk om Tomten gjorde likadant, kommer nerdimpande i skorstenen 5 gånger varje dag från 20 december och sen kan du ändå inte veta att det är slut, efter julafton.”

Du kanske måste fram med skurmoppen dagen innan Nyårsafton för att ta rätt på allt sot.

Påskharen studsar runt på gården hela påskveckan och slänger ut ägg på backen. Nåja, he hadd ju kunne vare myche värre. 1 april, du vet aldrig vad som är sant eller lurendrejerier. Dansa runt midsommarstången tills löven inte sitter kvar längre och julgrans belysning året om.

Fast det är väl bara vi som är vuxna (något sånär) som pratar som jag nu skriver. Hade vi varit i tonåren hade vi säkert varit ute vi också. Och fått godis alla dagar vi bara hade hunnit med.

Ha en fin onsdag!

Maria Lundmark Hällsten