Små händer liten hund, stora händer stor hund, eller 🤔

Vet ni vem Valentin var och att det är han som är anledningen till varför det firas denna dag? Helgonet Sankt Valentin var enligt sägen, en martyr som dödades av den romerska kejsaren Claudius II under sena 200-talet. Anledningen var att kejsaren hade förbjudit äktenskap men upptäckte att Valentin arrangerade kristna vigslar i smyg.

Alla hjärtans dag firas i många länder runt världen, i Sverige började vi dock fira först under 1990 talet. Själv ska jag villigt erkänna att jag inte haft en aning om att det är ett helgon som firas utan jag trodde det var ett sätt för marknaden att dra in pengar. Givet med tanke på allt som köps inför denna dag, då vi alla ska deklarera vår kärlek till alla vi känner och bryr oss om.

Det ska vara små nallar med hjärtan på, kort med kärleksförklaringar, choklad, godishjärtan och blommor. Såg denna lilla lathund (nopp, inte Winstone) så man ska veta hur många rosor man ska införskaffa.

Tycker kanske att man inte alls ska använda sig av detta, överhuvudtaget. Ponera att du köper 6 rosor, bara så där för att. Du vet inte vad det betyder men mottagaren vet eller tror på detta. Jösses! Fast seriöst, nä, om du är osäker och tvivlar på någons ord, varför skulle du då ens köpa rosor åt den personen?

Äsch, köp hur få eller hur många du vill, och strunta i att ge till nån du inte bryr dig om. Eller gör nåt annat…

Jag tänker swisha Sally en liten peng på denna dag, i övrigt köper jag inga struntsaker bara för att det är alla <3 dag. Däremot, mina vänner, finns det något som heter Hjärtebarns fonden. Och dom fick en liten swish, dagen till ära. Klicka på bilden så kommer ni till deras hemsida. Dom har även en gåvobutik om man vill köpa en present till någon, pengarna går ju till något bra.

Apropå Winstone så köpte jag ett nytt rullkoppel. Förvånas över utbudet, på riktigt. Om man utgår ifrån storlek på hunden, vilket man kanske gör för att få rätt hållbarhet i förhållande till vikt och kraft som bandet eller snöret, utsätts för. Så kan jag för mitt liv inte fatta, varför handtagen, det som vi håller i, följer storlek på hunden??

Liten mini hund, litet handtag. Bauta hund, STORT handtag. Innebär det att det alltid är folk med stora händer som har stora hundar, och dom med små hundar, har väldigt nätta och fina händer. Mitt svar på den frågan: NEJ!!

Åke har betydligt större händer än jag, men nu har vi en mellanhund vilket i vårt fall innebär att jag INTE kan ha dubbla vantar utan måste i så fall trä handtaget över vantarna så dom sitter som i ett skruvstäd. Och Åke, kan knappt ha vantar alls på sig, alls.

Jösses, vilken tur att vi inte har en liten hund då…

Jo, jag vet att det större rullkopplet vi har, är lite av en delux modell, man kan justera storleken på handen med en snurrgrej. Fast på riktigt, inte optimalt om man ska göra det varje dag. Sen gillade jag inte bandet, själva kopplet. Det vill tvinna sig efter ett tag och börjar tjorva. Men det är väl som vanligt. Det mesta kan förbättras och saker och ting utvecklas. Inte alla gånger till det bästa men även här kan saker bli till det bättre, om någon lägger manken till.

Önskar er alla en mycket fin, alla hjärtans dag 🧡

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie

    Tja… Mitt barnbarn blev upplyst av en lärare att man firade fet-tisdag pga en man som åt såmycket att han dog. 😳😂 Ang flexikoppel… BIG NO NO. Nu är Winston och andra många andra hundar så rara att det fungerar MEN för det mesta triggar det bara hunden att dra något alldeles våldsamt i koppel. Aja baja! 2 m koppel räcker galant för att ”läsa” andra hundars dofter och att kissa och bajsa. Dessutom så orkar inte många hundägare plocka upp bajs om det är snö och hunden bajjar 5 m bort. Håller dock med dig ang storleken på handtagen 🙄 Jag har ju en gång sålt flexi koppel och mest denna årstid dåf öräldrar använder det i slalombacken på sina barn för att förhindra olyckor 👍🤗

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Det var en lustig lärare på min ära, vet dock inte om alla skulle tycka att det var så genomtänkt. Beror nog lite på vem det är som får höra historien om den feta tisdagen 🤔😄 Måste återigen skratta, jag VISSTE att du skulle kommentera rullkopplet. Känner jag dig vid det här laget eller känner jag dig 😂 Jovars jag vet nog nackdelarna men även fördelar. Det är inte Winstone som styr vart han får gå, inte när han är med mig, utan jag justerar hur långt och åt vilket håll. Skulle han mot all förmodan hoppa över en hög plogkant och uträtta sina behov där, så skulle jag hoppa efter. Har väl hänt 2-3 gånger under hans 11 år. Men det är inte så att jag inte förstår vad du menar. Det är inte heller alla som har stenkoll. Har man rullkoppel så får man nog lov att vara mer observant på omgivningen också. Man har absolut inte samma styrsel på ett rullkoppel som man har då man går med ett vanligt koppel. Det största plusset är att man inte har ett band som släpar i backen 😊👌

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten