Kulturellt klösträd…

Av , , 2 kommentarer 9

Katten har inte bara en, utan TVÅ klösmöbler i vår lilla lya. Den ena är så ful, stor och eländig att mitt ena öga rycker så fort jag ser det -Men katten älskar sitt jätteschabrak. Sedan har hon en hög tunna för att klösa på. Min nya Ikea-fotölj är också populär att ge sig på.

Däremot fick jag sätta mig och ta ett allvarligt snack med donnan när hon började tolka ”klösträd” lite allt för bokstavligt.

Min stora tavla står och väntar på att åka upp mitt emot tv:n -Döm om min förvåning när jag hade katten uppsträckt över canvas:en rispande!!!

Vet inte riktigt hur eller vart jag skall gömma den tills den är uppe på väggen men jag har då inte tänkt låta det bli ett klätterträd!!!

Nån måtta får det vara…

//a

2 kommentarer

Omgiven av idioter…

Av , , 4 kommentarer 11

Jag lyssnar på boken Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Jag har länge varit nyfiken på mer ingående beskrivningar och mera kunskap om dom fyra olika personlighetstyperna.

Jag har redan räknat ut att min yttre personlighet är GUL -Kreativ, impulsiv, social, glad men jag har ju insett att jag jag har någon annan kulör eftersom jag privat är en helt annan -Yes, vi snackar Dr Jekyll & Mr Hyde!

I alla fall satt jag och lyssnade och så kom boken fram till den Blåa typen -Den tråkiga, analytiska, buttra melankolikern. Jag började fnissa för jag tyckte en del grejer stämde in på min far (var nog mest det där om ingenjör). Jag riktigt nickade och hum:ade och tänkte ”-Yep, pappsen!

Så kom exemplet om ”att montera Ikea-möbler” -Då började jag dra åt mig öronen eftersom det är JAG som räknar igenom skruvar, spikar och alltid börjar lusläsa manualen (å då ryker jag ihop med farsan eftersom han rycker och rafsar runt och tycker att alla borde begripa hur det skall snos ihop!).

Det andra exemplet handlade om bilkörning -Den blå kör 40 om det är 40 oavsett om det är en bilfri autobahn för man följer reglerna!

Näej, blå och trälig det kan icket vara min andra färg!

Skakade av mig det hela och så här på kvällskvisten, mitt i febern och snörvlet så var måttet rågat!

Jag har en tv-bänk med 4 dörrar, tanken är att mattan skall ligga centrerat mittemot dessa dörrar, sedan ska bordet stå mitt på mattan och på väggen mittemot tv:n ska en stor tavla sättas upp! Jag fick nog av att se mattan ligga fel och att det liksom kändes skevt!

När jag låg där och kröp runt golvet med tummstock, märktejt, pennor och vattenpass insåg jag att -Banne mig, det är JAG som är blå!

Vi säger väl så för nu är golvet, mattan och liten märkt vart allt skall ligga!

Anna-dagen blev faktiskt firad -Jag kan pensionera 80-tals matberedaren OCH mixern…

…jag ska bara läsa manualen först!

//a

4 kommentarer

Varmaste adventskalendern…

Av , , Bli först att kommentera 12

E8982EFC-DB0D-4950-A352-72421B5576C4

 

 

Svenska kyrkan, Umeå, erbjuder den bästa adventskalendern jag någonsin trillat över -På riktigt en kalender som alla skulle kunna använda årets alla dagar och bara låta den gå runt runt…

Klicka på länken och skriv ut ditt eget exemplar och häng upp på kylskåpet!

Jag kom att tänka på att lägga upp denna länk då jag igår gav bort några hembakade lussekatter till en äldre granne efter att vi hade skottat snö tillsammans. Jag uppskattar våra små pratstunder och det slog mig att han kanske inte drog igång saffransbak.

Annat jag gjorde igår var att känna att det är lite nog med klass-1 varningar, snöblitz och galet vägföre. Någon tur till avion blev det då inte idag utan äntligen en hel dag hemma för att komma ikapp med administrativa göromål.

Jag konstaterar att ideellt arbete faktiskt kräver rätt mycket tid!

Nu ska jag gräva i en julkartong och se om jag blir inspirerad eller om det blir en pyntfri december!

//a

Bli först att kommentera
Etiketter:

#nomorefuckstogive

Av , , 2 kommentarer 14

Någon gång hoppas jag att jag får tid och inspiration att skriva vad som händer med individer som lever i det svenska systemet! Verkligen så är det värt att ältas och belysas.

Dock inte ikväll.

Vad jag istället konstaterar är att när man som individ i systemet tröttnar på att vara passiv, sitta och vänta och fokusera på helt fel saker så händer det en himla massa saker. Det vill säga, när man säger nej tack till allt och faktiskt börjar om från frikking NOLL i stället och har utgångspunkten i sitt hjärta.

Tro för all del inte att det händer saker som att adventsstaken kommer upp i fönstret för det har inte hänt här ännu -Nope jag snackar riktiga saker.

Jag har nya arbetskontrakt. Jag har ”fått komma hem” till ”mitt gym” och trots att jag bara haft en genomgång av övningar och maskiner så bränner ändå träningsvärken -Yey! Jag har aldrig känt mig friskare och ändå har ingenting förändrats mer än att JAG bestämmer fokus.

Jag är så sjukt tacksam för Mia Skäringers numera bevingade ord ”No more fucks to give”, för boktipset att läsa Dalai Lama ”The art of happiness”, för pepp att våga göra helt tvärtemot vad jag gjort dom senaste 4 åren. Det är frihet och glädje och framför allt energi.

Jag har inte ens tid att dejta, jag har fullt upp med att rodda allt det positiva som bara trillar i min väg -Jag skulle bara behöva den där bevingade trisslotten också så vore livet aningen mera stabilt men faktum är… Allt löser sig!

…å det går faktiskt att ha feeling UTAN julpynt!

//a

 

2 kommentarer
Etiketter:

Area 51 och Idiocracy2.0…

Av , , Bli först att kommentera 14

Area 51….

Jag tänker att fler än jag måste ha ytor, gömmor och skrymslen i sina hem dit det inte är tänkt att någon utomstående skall vara och krafsa i -En slags area 51 som man bara vill förneka kännedom om.

Sotaren är på gång och för det är jag grymt tacksam. Grejen är bara den att dom 1) skall ha access till köksfläkten (självklart!) och 2) ventilen i badrummet (mmm okej…) men 3) ventilen i ”skrubben” det känns snudd på för mycket.

Jag har frilagt ytor och min plan är att avvika innan dom dyker upp. Tänker inte bli bedömd utifrån skrubben -Tack.

Idiocracy 2.0…

Någon i lyan ställer en fråga (nämner inga namn!)

Jag svarar.

Någon ställer samma fråga igen lite högre.

Jag svarar igen

Någon upprepar frågan en tredje gång…

Jag fräser svaret som en fräsande falukorv i stekpannan…

Förklara logiken i att sitta och ställa frågor och samtidigt ha hörlurar (med musik) på sig så att svaret är omöjligt att höra?!?!

 

Jag känner mig smått nöjd att helgen kommer även till oss….

//a

 

Bli först att kommentera

Testa något nytt…

Av , , 2 kommentarer 19

Jag vet inte om det är det faktum att jag har både CSN, bilrep, veterinärräkningar och räntor som skall betalas ELLER om det är dom ilskna lamporna som fortfarande lyser i bilen som gjorde att dagen liksom spårade ur -Jag låter det vara osagt…

… i alla fall skulle jag lägga upp mjölpåsen på bandet på Ica och mitt i alla hets så fastnade som min sjal UNDER påsen vilket resulterade i att hela huvet liksom drogs ner mot bandet… Som en väldigt dramatisk headbang mitt på onsdag.

Gick bra, inga blessyrer utan ett gott skratt vilket behövdes i den sammanbitna stämningen som jag stormade runt i.

Sedan skulle jag testa en ny teknik att jobba med färgpennor, det kom jag på mitt i middagslagningen. Väldigt enkelt så ritar man med alkoholbaserade pennor på canvas, sedan tillsätter man alkohol och voilà så flyter färgerna ihop och blir så där piffigt. Jag var himla nyfiken på hur det där skulle gå.

Jag rafsade runt i skåpen i jakt på något lämpligt med alkohol i och konstaterade att ytdesinfektion borde fungera, jag splaschade på så att det plaskade samtidigt som jag utlovade smärre fyrverkerier (för att få sonen att komma och kolla).

Det blev inte jättebra, jag fick såklart börja med att torka ytdesinfektion som rann runt i färgen och förvisso blev det lite coolt men sonen frågade varför jag inte bara använde den genomskinliga, alkoholpennan som heter blender…

Så nu summerar jag bara dagens erfarenheter och sitter stilla!

//a

 

2 kommentarer

Pennor & pennor!!

Av , , Bli först att kommentera 17

BEED28AD-7039-43F1-B5B5-B21DCD249B7D

Det ritas något frenetiskt vid mitt stora bord i vardagsrummet -Där normala människor skulle ha fina clean:a ytor eller möjligtvis en duk och en blomma är det hemma hos mig block, pennor och plåtlådor med färger som trängs. Det gäller att varje kväll städa ihop för att kreativiteten skall få plats nästa dag!

En stor debatt hemma hos mig är frågan om vilka pennor som är bäst. Eftersom jag själv saknar fallenhet för att fatta skuggor etc så krafsar jag med blyerts. Sonen däremot har en förmåga att lägga olika färger och plötsligt få ett djup i sina alster.

Vi har kört hårt med Faber-Castells pennor Polycromos, riktigt bra och sköna pennor att rita och skapa med MEN vi har givetvis varit nyfikna på dom där pennorna som alla pratar om på YouTube som heter Prismacolor. Dessa pennor verkar vara lätta att få tag i i USA men lite svårare för oss här, tills jag hittade en webshop som erbjöd dessa nämligen Markersnpens.

Som en tant och dinosaurie är jag alltid lite skeptisk och försiktig när det handlar om webbutiker jag inte handlat av tidigare. Ännu mera tveksam blev jag eftersom dom inte erbjöd fakturaköp via tex Klarna. Jag mailade deras kundtjänst och fick omgående svar, riktigt trevlig support. Jag genomförde köpet på torsdag och idag fanns pennorna att hämtas ut -Bra packat så att dom inte skramlade runt och en trevlig liten lapp om VEM som packat ordern. Kommer absolut anlita dem igen!

Pennorna då? Ja, nu valde vi bara några få färger för att testa på lite olika underlag, Den vita pennan var oslagbar…

Så med denna leverans skulle liksom önskelistan till julafton vara möjlig att bestämma, Polycromospennor eller Prismacolorpennor -Alltså det yngre gardets julklapp

Döm om min förvåning när han kom och sa att han överväger att önska sig Photoshop, till datorn, för där går det ju att göra häftiga effekter!?!

Kanske blir det så (även i mitt hem) att det där stora bordet blir ett oanvänt stilleben framöver?

//a

OBS: Jag har inte erhållit ersättning för att skiva om pennorna eller om webbutiken.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Knapiriknus…

Av , , 6 kommentarer 18

Den här hösten har varit minst sagt omtumlande för mig, det har varit nattsvart för att sedan ljusna -Den exploderande känslan av frihet och möjligheter nådde sin kulme i torsdags när jag sade upp mig! Att säga upp sig och avsluta en anställning hos en arbetsgivare som man haft i 16 år kräver lite balls och det var lite som att hoppa helt enkelt. I synnerhet eftersom jag gör det utan säkerhetslinor!

Jag har nya uppdrag som ligger i pipeline och för tillfället har jag bestämt att bara göra det jag vill och som känns roligt och rätt för mig. En stor del har handlat om att få friheten att verka ideellt för min del, så just nu är jag igång med ett projekt att få en 21-sidor lång broschyr om PSC granskad. Den ligger just nu hos översättare och översätts till svenska och jag kommer hålla trådar mot panelen som skall ingå för att granska och tolka innehållet till svenska förhållanden.

Alla möjligheter och uppdrag gör i allafall att det blev lite läge att kicka igång allt inför stundande december. Så igår rev jag igång projekt monsterstädning (vilket är att betrakta som ett fenomen). Jag fick upp dioder som legat och snurrat i snart två år och därefter dammtorkade jag och rensade hela min skrubb. Detta genererade en sopsäck med allehanda skräp och prassel och jag blev rätt rädd när sopsäcken plötsligt rörde på sig -Det visade sig att jag hade en ännu värre kontrollant än Tarzan som gick igenom prylarna jag kastade, nämligen deras katt!

En annan sak som hände mitt i allt annat igår var att sonen kom över och eftersom jag känner att jag bara vill få saker gjort så bad jag honom limma ihop pepparkakshuset. Det slutade i att jag fick sitta själv med pepparkaksdelar och ”baklim”. Det gick snabbt och smidigt och jag förstod direkt att det var pepparkakshuset som var i farozonen sent på kvällen när jag hörde det braka till i köket.

463DC1EB-C71E-4F64-9722-232CC60450B3

Det visade sig vara mina föräldrars katt som tydligen älskar pepparkakshus. Ty hon satt och slickade på skorstenen så att den flög av…. Hon blev väldigt irriterad av det faktum att jag gömde huset!

Då jag plötsligt har massor att hinna med har jag klivit upp i ottan idag, ätit gröt och laddar för att montera ljusslingan, rodda skrot OCH byta gardiner idag. Jag har faktiskt skrivit en “Att-göra-lista” för annars skenar jag runt som en yr höna utan att veta vart jag skall börja och när det blir så har jag en tendens att sätta mig och virka/rita eller något helt annat.

Idag är det inte läge för någon prokrastinering, det är fullfräs framåt mot advent!

//a

5.874 kronor…

Av , , Bli först att kommentera 19

Nu vet i allafall jag vad en kräksjuka kostar när det drabbar en katt -Priset är 5.874 kronor samt 800 kronor för nytt foder. Som tur är har jag försäkring på min katt så priset landade runt 2.500 kronor plus foderkostnaden.

Väl värt att tänka på om man skall skaffa djur -Även dom små fyrbenta krabaterna kan bli sjuka.

Detta fick mig att börja fundera på vad vården kostar egentligen? Det vill säga det där som vi människor betalar max 1.200 kronor per år för!

Men annars då?

Annars är allt bra, den här snösmockan har satt lite käppar i hjulet för dagen men jag skall snöra på mig kläderna och halka iväg för jag har en sak att göra som jag längtat efter väldigt många år :-)

Yey, äntligen händer det saker!

//a

Bli först att kommentera

Umeågalan och spyjour…

Av , , 2 kommentarer 13

Umeågalan 2017 -Jag var där! Jag kände mig som apan i buren, eller som en antropolog på besök i en exotisk kultur. Jag är otroligt tacksam att jag fick gå, för det har varit ett stort frågetecken i min värld VAD det där egentligen är, så nu fick jag möjligheten och tog den. Jag är inte imponerad av tillställningen! Jag är fascinerad över vilka företag och vilken innovation som finns i Umeå.

Jag var otroligt taggad för maten eftersom det var kocken Paul Svensson som skapat menyn -MEN jag tror inte den maten var representativ för hur det kanske egentligen skulle smaka eftersom allt jag åt var genomgående kallt. När dom allra flesta ätit färdigt var det väldigt många bord som inte fått sin mat ännu. Jag fick snudd på lust att gå upp och hjälpa till med serveringen eftersom det inte alls rullade på så som jag tänkte att det skulle. Vissa vid mitt bord blev utan efterrätt…

Att sitta och tugga renkött med en krater i munhålan/käkbenet var kanske inte optimalt men jag smakade i allafall och köttet var perfekt -Spetskålen gick bättre att få i sig som var mjukt.

Och kanske är det så att jag var så himla förstörd efter dom sju dagar innan att jag var helt avtrubbad men det var en upplevelse, jag beundrade många kläder, jag hade trevligt bordssällskap och tyckte det var skönt att sladda in i en taxi och åka hem…

Ty då hade jag de senaste två dygnen haft nattjour, katten spydde 12 ggr på en natt så det blev akut iväg till veterinär (onsdag), sedan tillbaka till veterinären på torsdag vid två tillfällen för röntgen av min lurviga familjemedlem. Å så galan då på kvällen.

Och före dom två kattjours dygnen hade jag bollat min käke med infektion och smärta som strålade upp mot öron, tinning -Som sagt det har varit lite rörigt.

Ibland frågar jag mig om det verkligen är helt normalt att allt händer exakt samtidigt? Min katt har aldrig varit sjuk och jag har aldrig opererat käken så vad är oddsen att just det skulle sammanfalla?! Å så gala på det!

NU är det en ny vecka, jag skall få lära mig att koka äkta köttsoppa och jag skall begripa mig på en Samsung telefon samt ett form av säkerhetsprogram för dator, surfplattor och telefoner -Utlovar inga större mirakel men nog skall jag få det att fungera.

Jag har hunnit vaccinera mig mot influensan så min arm värker redan men detta år är jag med och parerar med antihistamin det får ju liksom vara någon hejd på alla turer kan jag tycka.

Det är nya tider och jag vill framåt! …och jag vill gärna bli av med alla trådar som hänger i käken för det är faktiskt sjukt äckligt -Tycker jag!

//a

2 kommentarer