Tråkiga skyltar bytes mot nya

Idag gick vi en promenad förbi Västerbacken, och när vi korsade järnvägsspåret borta vid sågen så insåg jag att, nu finns det ingen skylt där som talar om hur vi cyklister ska passera spåret! Hur ska detta gå? När jag växte upp och man cyklade mot "spiken" så passerade man alltid skylten "Cyklister, tvärsa spåret". Klart och tydligt besked om hur man ska bete sig, sådant gillar jag. För några år sedan togs den tydliga skylten bort och man satte upp något krystat som jag varken minns eller förstod. Men nu finns alltså ingen skylt alls. Tråkigt.

Många skyltar är så negativa, varför ska det vara på det viset? Se på skyltarna på Umedalens Skulpturpark: "Tillåtet". Toppen,  mera sådant! Vid ett besök i en djurpark i Nairobi för en herrans massa år sedan så fanns det massor med "positiva" skyltar;  "Kasta gärna in skräp till krokodilen, men du får själv städa upp efter dig". Positivt, men med en liten knorr på slutet så att säga.

När vi gick längs en liten gångväg så växte där ett stort träd med en stor gren växande över stigen. Där satt en skylt "Hoppa inte upp och skada grenen med ditt huvud". Bra skrivet, man blev faktiskt glad av dessa förbudsskyltar.

Något för oss alla att tänka på kanske? Varför skriva "Beträd ej gräset" när man lika gärna kan säga "Gå gärna på våra fina grusgångar medan gräset växer i lugn och ro".
Varför skriva "Mata ej djuren" när man lika gärna kan skriva "Låt apan se på när ni ger personen till vänster om er en kaka". Möjligheterna är oändliga, det är bara att låta idéerna flöda. Kram till er alla söndagslediga!

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.