Söndag förmiddag

Solen skiner, jag och mellanbarnbarnet, 12-åringen, har varit ute och plockat bort i trädgården och varit över till  den glada papegojan Jako för att hålla honom sällskap medan han äter. Han är märklig på det sättet,  han vill ha sällskap till maten. Men å andra sidan, det gillar vi väl alla.

Det var inte så länge sedan jag skrev på bloggen och frågade efter förslag på något roligt att göra i höst. Att köpa en stuga verkar ha löst detta problem för mig. Titta bara på några av de saker som jag producerat sedan vi blev stugägare.

Den lilla dynan och matchande kuddarna är sydda till en liten kökssoffa. Tyget hittade jag i stugan och gissa vad jag jublade när jag såg det.  Riktigt gammalt madrassvar!

Mormorsrutorna blir fler och fler, men än känns det långt till att det räcker till en filt.
Den broderade kudden och duken har en historia för sig. Jag hade en väninna som var fantastiskt duktig på att handarbeta. Allt gjorde hon och allt var lika fint och välgjort. Hon lockade mig att prova på att brodera igen och när jag hittade detta motiv så kändes det jätteroligt. Tyvärr insåg ingen att hon var sjuk och jag hann inte förstå något förrän hon var borta. Broderiet har bara legat i sin låda sedan dess, men nu har jag tagit fram det och sytt kudden så nu är det bara att fålla duken. Ibland när jag går på loppis eller auktion så brukar jag titta på alla vackra bonader och handarbeten av diverse slag.Tänk så mycket kärlek och omsorg som ligger bakom allt detta arbete och så lite det värderas av oss "kommande generationer". Jag avslutar med en liten höstbild från trädgården. Det var inte så länge sedan vi hade en blommande, gul häck runt huset men nu ser det lite rufsigt ut. Vintern är på väg!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.