Äntligen – stugan i vinterskrud

Äntligen har jag fått se stugan i vinterskrud. Ni kan kanske föreställa er mina förväntningar när vi kom ner på torsdag kväll. Den snälla grannen, bonden, hade kört upp parkeringsplatsen med traktorn, men nerför vår lilla serpentinväg kan man bara ta sig per fots. Livskamraten hade ont i knät, så jag var snäll, och hurtig, och sa "jag kan plumsa före och trampa upp en stig". Sagt och gjort, ner i snön och där blev det tvärstopp! Snödjupet var ca 1 m så jag sjönk ner med hela benet och där satt jag fast. Slit och släp, ibland "simmade" jag i snön, ibland fick jag kasta mig för att försöka komma framåt. Lätt var det inte, men ner kom vi. Så mycket snö tror jag aldrig att jag har sett! Jag som tänkt gå ner på sjön för att ta en riktig vinterbild. Ha, vilken optimist.

Men idag, söndag, så lyckades vi skotta ren trappan nerför slänten och kunde duka upp lunchen på jacuzzi-locket. Gissa om det var skönt!

Dubbel användning av jaccuzzin – som lunchbord

Första kvällen var KALL, KALL, KALL. Att gå och lägga sig var inget man längtade efter direkt. Andedräkten bildade små moln omkring oss när vi försökte prata mellan hackande tänder, men med nattlinne, "mysoverall", varma sockar, täcke, dubbla filtar och livskamraten tätt intill så lyckades vi somna till slut. Och vaknade till anblicken av en älg som i sakta mak gick förbi längs strandkanten, vi kunde titta på alla älg-, räv- och harspår kors och tvärs över sjön. Livet kändes gott! Sedan har vi bara haft det gott i tre underbara dagar med sol hela dagarna. Vi har kämpat och skottat upp små  gångar för att kunna ta oss ut, men som sagt, ner till sjön lyckades vi inte ta oss!
Som vi har eldat, tur att grannen har ved i säckar, tur att vi har både öppen spis och vedspis i köket, det värmer gott, för att inte tala om så skönt det är att alltid ha tillgång till varmt vatten på vedspisen när man nu inte har något vatten i kranen!

Ser lite märkligt ut med den "spanska" byggstilen och all snö!

Livskamraten fick be och böna, till och med hota lite med utebliven middag, för att få med mig hem idag. Men vi ska dit igen och det kommer inte att dröja länge…… Jag har redan planerat för det klinkergolv vi ska lägga i arbetsdelen i köket….

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.