Timells finger jämfört med mitt?

Jag brukar titta på Martin Timells program, alla som handlar om att bygga och renovera i alla fall. Livskamraten tycker att jag är fånig som gör det, men jag tycker att han är bra. Han säger små behändiga saker, små tips som jag brukar försöka lägga på minnet. En sak som jag lagt på minnet är att när man ska lägga en sträng med målarfog, så drar man ut fogen med ett finger lätt fuktat med diskmedel. I stugan har vi jobbat med att snygga till efter en köksbänk som vi tagit bort. Den fina 50-talsbänken har fått flytta ut i uteköket (rävlyan som vi säger numera). Vi, livskamraten och jag, arbetar bra ihop. Han bygger och jag hantlangar. När vi hjälpts åt med att få upp en skiva på plats i taket så skulle jag spackla och måla och förstås täta i springorna med målarfog.

OK, detta har jag gjort förr med varierande resultat. Nu har jag dessutom Timells råd i bakhuvudet. Dra fast en sträng mot skivan i taket, men hjälp, strängen vill inte fastna, den vill liksom hänga ner, jordens dragningskraft är stor. Men tryck fast den lite och sedan, universalhjälpmedlet, det med diskmedel indränkta fingret och….Inte sjutton fungerar det inte! Vilket finger var det han använde? Hade jag fel? Varför dög inte mitt lilla finger? Va, va, va?

Den lilla överdelen som sitter kvar i taket vågar vi inte ta bort. Vem vet om det finns något tak överhuvudtaget där och det räcker så bra med de två olikmönstrade tak som redan finns. På sidan som finns in mot köksdelen bygger vi in vinställ minsann. De övre köksluckorna är ommålade i äggskalsvitt men de nedre skåpen har vi ännu inte gett oss i kast med.

När man är i en sådan miljö med så mycket egenhändigt klurigt gjort så blir man lite så själv också (har kanske alltid varit sådan) 🙂 Detta är lampan som vi satt ihop själva efter att jag köpte tre lampkupor på Indiska i julas (på rea ni vet, det är då man köper saker som kan "vara bra att ha"). Dessa kom i alla fall bra till pass, med dimmer över matbordet. Vi är nöjda, får man säga så?

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.