Hur har vi det med jämställdheten egentligen?

Ibland råkar jag ut för att jag träffar yngre kvinnor (även något äldre) som jag vet är väldigt kompetenta och duktiga i sina arbeten, men som när vi pratar om jobb-relationer män och kvinnor får tårar i ögonen och berättar om sina besvikelser över hur de blir hanterade på sina arbeten.

Deras berättelser handlar ofta om hur deras inlägg vid olika möten bara blir nonchalerade, hur de kan lägga fram en idé som bara bemöts av tystnad varefter en man efter några minuter lägger fram samma idé (fast tar 5 gånger så mycket tid i anspråk) och genast möts av entusiasm av övriga ledamöter, hur de kan börja säga sin mening för att omedelbart bli avbruten av en manlig kollega som bara talar rätt ut och hur övriga (manliga) kollegor kan börja prata sinsemellan när den kvinnliga kollegan pratar.

Måste det vara så? Jag vet att en del yngre kvinnor säger att så  är det inte; vi har alla samma röst och det känns positivt. Men jag ser också att när kvinnorna blir något äldre, kanske har varit hemma med barn, så förändras attityden och de märker mer av denna nonchalans.

Min lilla fråga är; varför i  hela friden är det så? Vad är det som gör att männen verkar ha ett alldeles eget förbund (styrt av en enda gemensam sak, gissa vad?) som gör att de anser sig ha rätt att gå före den andra halvan av mänskligheten? Tänk om alla arbetsgivare såg och förstod vad de går miste om!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.