Låååååååångfredag

Huset är utlånat över påsken så vi har varit "tvungna" att åka till stugan! Tanken var att vi bara skulle slappa, sitta i solen (vilka optimister) och bara ha det skönt. Men vädret har inte inbjudit till så mycket uteliv så istället blev det ett himla liv inne. Morgonen började bra, vår snälla granne hade varit förbi med sin traktor och lämnat 1 kubik ved. Vilken rikedom! Vi började alltså dagen med att packa i säckar och bära nerför vår snöbelagda, isiga serpentinväg till stugan. Jobbigt, men skönt, man får se det som en morgonpromenad i mot- och medlut. En liten olycka hade hänt när grannen svängde traktorskopan, se bara:

Knuttes fina hemgjorda utebelysning kraschad – neejjjj!

Men sådant kan hända, olyckor sker vare sig man vill eller inte! Stackars grannen hur han ska ha känt sig när han såg vad som hände. Det går att åtgärda så allt är lugnt.

OK, veden var inne, vi fick besök av ytterligare en granne, jättekul att alla är så trevliga häromkring och sedan då….. jag började måla väggen i trappuppgången, ett mycket pillrigt jobb kan jag berätta som innebar en del akrobatiska rörelser och där jag gärna hade sett att armarna var ett par decimeter längre.

Vad ägnade sig då livskamraten åt? Jo, vi tycker att det kommer lite dålig lukt från skåpet under diskbänken och det skulle han ta sig en titt på. Men släpp aldrig lös en man med kofot, då kan vad som helst hända!

Han rev ut alla underskåparna! Då upptäckte vi att under det gamla Holmsundsplatte-golvet fanns ett alldeles rent och fint trägolv. Vilken lycka! Vi började riva, bort med plastplattorna, därunder 2 lager med masonitskivor som var nubbade, nubbade och nubbade. Jag drog bort nubb, tyckte att jag tog dem en efter en, men gång på gång så satt jag fast i golvet och upptäckte – aha, ytterligare en liten nubb som naglar fast mig!

Se bara så underbart! Jag kan tänka mig att måla golvet ljusgrått, ev med diagonala mörkare grå, eller svarta rutor. Det får dock komma senare, nu är vi ju utan diskbänk så strax bär det iväg till IKEA. Helt oväntat. Där ser man vilken effekt vädret har på oss!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.