Ruskiga tankar

En ledig, underbar dag. Igår började jag läsa en bok av Jo Nesbo "Pansarhjärta". Jag tycker att han är en mycket bra deckarförfattare, men i denna bok har han överträffat sig själv när det gäller att hitta ett fruktansvärt sätt att ta ihjäl folk på, burr för Leopolds äpple.

Tankarna började snurra – finns Leopolds äpple i verkligheten, är det ett verkligt gammalt tortyrredskap? Om inte, hur all värld kunde författaren hitta på ett sådant ruskigt verktyg? Tankarna snurrade vidare; är han gift, brukar han berätta för sin hustru om vilka mordtekniker han tänker använda? Läser hon hans böcker eller blundar hon för den delen av honom? Nåja, det är inte min sak att lägga mig i, men nog känns det skönt att inte Livskamraten sitter och spånar kring ruskiga tortyrmetoder.

Känner behovet av lite mjukare tankar, lyssnar på denna mysiga låt från ett mycket
mycket uppmärksammat sommarbröllop.

Lyssna och njut!

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.