På vägen till Åsele

Vägen till Åsele var nästan magisk i går, söndag. Vi åkte upp för att gratulera svågern på hans födelsedag och det var en underbar resa. Solen kom fram och gav det där magiska ljuset som det kan bli ibland. Björkarna var klädda i iskristaller och snön såg vit och fin ut. Två rävar fick vi se, fina med riktigt lurviga svansar. De såg välnärda ut.

När vi kör så där längs vintervägar så får jag en viss känsla ibland. Det känns som när vi åkte till fjälls på sportlovet. En känsla av förväntan, en känsla av gemenskap, en känsla av; ja vad ska man säga – familjeliv. Ungarna i baksätet, ibland skrattande åt en massa fånigheter, ibland grälande så Livskamraten brukade säga: slutar ni inte så får en av er åka resten av vägen i takboxen.

Stanna vid affären i Hemavan för att köpa några färskvaror. Sedan – att komma till stugan, den lite kyliga luften inomhus, att göra upp eld, att värma upp den färdiglagade middagen, öppna vinflaskan, ungarna diskuterande om vem som skulle ha överslafen – jag saknar det! Får man säga så – jag saknar den tiden!

Vet inte varför, men jag är lite sentimental i dag.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.