Lite höstkänsla

Gick en runda i trädgården och betraktade de sorgliga resterna av mina vackra, pampiga liljor. Liljebaggar, liljebaggar, liljebaggar överallt. De har ätit upp i stort sett alla blad, de lyser överallt på de tidigare så stolta liljorna. Det märks att den store liljebaggsjägaren (=jag) inte har varit igång i somras med en ständig jakt. Nej, nu är det bara att glömma liljorna och byta ut dem mot andra växter.

Jag förstår inte hur det går till, först har jag liljor i nästan 10 år och inte en enda bagge i sikte. Sedan PANG så är de överallt. Var kommer de ifrån? Vad har de för sociala medier att förmedla nyheter med? "Samling på XXXX-vägen höger sida i kväll, massor av godis serveras". Tack för den tid vi haft tillsammans, lijorna och jag, det säger jag bara.

Nu är det fullt arbete med fönsterbytena. Skulle ut på trevligheter igår kväll och hade tänkt duscha före jag for iväg. AAAAHHHH, inget fönster i badrummet och byggställning utanför. Fort ner i källaren; nytt fönster men jalusierna var nedtagna, alltså hade jag full utsikt över de ivriga jobbarna därute och de hade antagligen lika bra insyn. Hur kul är det?

När jag kom hem hade de i alla fall gått och lagt sig i vårt källarrum och de nya fönsterna var på plats, tack och lov, så allt var lugnt. I morse var de dock igång redan när jag steg upp så det kändes bra att få åka iväg och jobba. Man får väl vara tacksam för att de inte plockade ut sovrumsfönstren medan jag sussade så gott.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.