Utbildning

Igår var jag på utbildning om Årsräkenskaper för God man. Mycket intressant och bra. Det som slog mig var blandningen, rent åldersmässigt, på oss som var där. En väldigt bra blandning i mina ögon, från unga studenter till oss något mognare. Den blandningen skulle vi ha lite oftare i fler sammanhang.

Tittar man på åldersstrukturer inom företag så är det lätt att se att i den "tunga" industrin; skogs-gruvnäringen exv. så  har vi ofta en stor andel av oss äldre som jobbat i samma företag 25-30 år och som kommer att fortsätta så länge vi bara får. 

Lite farligt känns det att så många ligger inom ungefär samma åldersspann. Tänk bara när alla dessa människor går hem. Vilken kompetens / vilka erfarenheter som bara rinner iväg ut från företaget. Det gäller för företagen att säkra upp så man verkligen tar vara på det som är värdefullt för företaget i god tid före hemgångarna. Det kommer att ta lång tid annars att bygga upp kompetensen igen.

Jag menar inte att alla vi "gamlingar" har mer värdefull kompetens än de yngre. Nej, deras nyare kunskaper och fräscha ögon behövs alltid och det är just det jag menar; vi borde ha en mer mixad åldersstruktur på fler ställen i samhället så vi kan dra nytta av varandras kunskaper

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.