Det ena och det andra

Skönt, nu har jag gjort bort mina deklarationer, både för mig själv och i min egenskap som god man. Nu kan man dra ett streck över fjolåret och arkivera alla papper.

En lång promenad har vi tagit idag. Vi har varit och tittat på alla vackra, läckra nya villor som byggs runtom i Holmsund. Långt ifrån 60-talets "lådor" som vi huserar i. Men det är två saker som slår mig när vi går runt. Det ena är alla dessa enorma fönster som jag själv skulle ha svårt att finna mig i att ha. Enda sättet för mig att ha sådana enorma fönster vore om fönstret ifråga vette ut mot havet, sjön eller vidsträckta ängar, inte mot gator och annan bebyggelse. Men det är ju egna val man gjort och jag är väl kanske van vid att ha 0 insyn.

En annan sak är förstås känslorna när det ena grön,- skogsområdet efter det andra försvinner. För mig är det de gröna områdena som gjort att jag återvänt tillbaka till Holmsund efter att bott i Stockholm och centralt i Umeå. Lockelsen att bo kvar minskar i takt med att de gröna närområdena försvinner måste jag säga. När närheten till arbetet inte längre är nödvändigt så tror jag inte att jag kommer att bo kvar.

Men läget på vårt hus blir bara bättre och bättre; rena drömmen för en barnfamilj kan jag tänka mig. Jättelugnt läge, men inom fem minuter har man skola för barnen från deras första dag på dagis/förskola tills dess att de blivit gamla nog att börja på gymnasiet. För att inte tala om den fina lekparken vid Storsjön där man kan tillbringa många timmar med de små. Dessutom med tillgången till idrottsanläggning och badhus. Nu har de kulturella aktiviteterna också kommit närmare. Visst måste det vara perfekt?

Idag hade vi hoppats få träffa sonen med familj, men de var redan bokade på annat roligt. Då tänkte vi ta med gamla faster ut på restaurang, men hon mådde inte riktigt bra, så nu får det bli en stillsam eftermiddag/kväll "bara" för oss själva. Grillad haloumi med bacon står på menyn så det kan nog bli trevligt det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.