Onsdag mitt i veckan

Igår var det fullt upp. Jag åkte till Lycksele för att hälsa på en närstående. På hemvägen åkte jag förbi dottern och tog en kopp kaffe, alltid lika trevligt. Nästa vecka börjar ju allvaret (skolan) för tre av barnen så det var trevligt att hinna träffa dem en stund.

Sedan var jag och tittade på ett hus som en närstående köpt. Vilket hus!!!!  Om jag inte hade haft SpanskaVillan så skulle jag vilja ha det huset. Kulturminnesmärkt, ingen har tagit hand om det, grunden har sjunkit ned på ena sidan, tapeter och papptak hänger i stora sjok…

Men…

bakom tapeterna döljer sig friskt timmer. I huset finns två hela kakelugnar, 3 vackra kakelklädda kaminer och 2 vedspisar. Trägolven är vackra,sockellisterna höga, pärlsponten är original. Trätrappan skriker efter lite såpaskurning. För att inte tala om de vackra fönstren, kanske inte med alla energivärden som moderna fönster har men med friskt och fint kärnvirke.

Det stora sovrummet var helt underbart med stort fönster, kakelugn och två kallvindar som skulle vara utmärkta att ha som walk-in-closet och badrum…..oh, jag skulle älska att få göra i ordning där…… Det blir spännande att följa den renoveringen (och hoppas att jag kan få komma med några råd och tips kanske).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.