�ldersnoja

Vet inte varför ordet åldersnoja blir så konstigt i rubriken

Det känns som om alla vänner och bekanta börja bli så gamla. Hur kan det komma sig att jag har vänner som fyllt 65, 70…….vad har hänt? Det konstiga är att de är som de alltid varit, lika glada, nyfikna, sura, lite småtokiga…..

Som ung föreställde jag mig alltid att jag skulle bli en klok, elegant, allvetande dam när jag växte upp. Men inte har det blivit så, jag är ju likadan som jag alltid varit, lika "oklok", jeans- och tröjaklädd, mycket väl medveten om att det finns massor med saker som jag skulle vilja lära mig, vilja göra, vilja uppleva.

Ibland kan jag fundera över vad jag skulle ägna mitt liv åt om jag vore ung idag;
arkeolog kanske – tänk så fascinerande att hitta resterna av de liv som funnits en gång,

eller kanske författare; jag kan se mig själv i en liten skrivarlya ute i den prunkande trädgården (prunkande; vilket härligt ord!), kanske ibland gå ut och sitta vid rosorna och lavendlarna, smuttande på en kopp thé och fundera på vad mina karaktärer ska hitta på i nästa kapitel,

eller kanske trädgårdsmästare; jag skulle kunna ersätta Bo Rappne i Äntligen Hemma, bara njuta av att ta mig gummistövlarna, gräva, plantera (oh, nu börjar jag längta till våren).

Det är kanske tanken på att ha val som lockar mig. Visst kan jag, teoretiskt sett, omskola mig till något nytt, men varför det när jag trivs bra med det jag gör……

Nej. att läsa en bra bok är lite som arkeologi, även om allt inte handlar om gamla tider så handlar det ändå om andras sätt att leva sina liv,
att skriva en blogg är kanske lite åt författandehållet, inte så strukturerat kanske men roligt,
att plantera och gräva i jorden, det kan jag ju göra hur mycket jag vill här hemma och i stugan, i morgon ska jag exempelvis plantera pelargonskott från mina "Kärlekspelargoner" (ja, de salufördes under det namnet).

Kanske en ny karriär som kock, det verkar ju vara ett populärt yrke, med tanke på alla matlagningsserier som går på TV. Men vadå; jag är inte speciellt förtjust i matlagning, men igår gjorde jag köttbullar (goda) på 1 kg köttfärs och i morgon blir det kycklingspett. Allt ska in i frysen till adventsfesten. Nu lusläser jag recept dessutom för att hitta den oslagbart goda sillinläggningen.

Livet är nog ganska gott ändå, trots att nästa födelsedag innebär ett sifferbyte från en femma till en sexa…..

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.