Ingen Master chef

Igår lade jag kycklingbitar i marinad för att göra små grillspett till adventsfesten. I vanliga fall brukar jag göra en egen marinad, men denna gång var jag bekväm och gjorde en marinad på Texmex-pulverkryddor.

Det blev så dåligt…… smakade alldeles för skarpt. Usch och fy och blä! Nu har jag en hel förpackning i frysen, jag vet inte vad jag ska göra med spetten, men jag tänker inte bjuda några gäster på dem i alla fall.

Ska jag göra en ny laddning eller ska jag satsa på säkra kort; sill, Jansson….. Får se till helgen om jag kan skrapa ihop lite inspiration.

Vad som kanske är värre är att ugnen tog alldeles för lång tid på sig att grilla spetten. Istället för ca 10-15 minuter så hade jag spetten inne en dryg halvtimme och då hade de knappt fått färg.

Inte kan väl ugnen börja bli gammal och dålig? Det är inte så länge sedan vi köpte den, få se 1988 reparerade vi köket, då hade vi köpt ugnen något år innan. Det blir…låt mig se…25 år sedan!! Va, 25 år, redan…. då har den kanske rätt att börja krångla. Det var en dyr och fin varmluftsugn när vi köpte den, men som sagt, det var då  det. Tiden går fort ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.