Halka

Igår kväll var jag på en bilskola utanför sta´n för att få handledarkort och kunna övningsköra med två barnbarn. Milde tid så halkig vägen var på hemresan. Det började småregna så det tog lång tid att köra hem.

Jag, som mormor, var överlägset äldst av alla på kursen, men det störde mig inte. Det som störde mig var att vi var så dåliga på regler, lagar och trafikmärken! Köra bilen kan vi, men det övriga…….. Det blir nog nyttigt att gå genom handledarboken och fräscha upp lite kunskaper.

Lite smygrasism hann jag också uppleva. Vi uppmanades att under fikapausen titta ut genom fönstret och se hur många bilförare som körde i korsningen utanför på ett korrekt sätt. Vi hann bara ställa oss där så berättade en man att han sett en bil ”bara körde rakt genom korsningen, en polack, med kaffemuggen i handen”.

Jättesnopen blev han när det kom två bilar efter varandra, med hans bekanta i, som gjorde likadant, bara körde rakt genom. Alldeles vanliga bybor….

Det existerar verkligen en rasism ute i många av våra byar. Det är något som jag lärt mig under de senaste åren och det gör mig väldigt beklämd.

Fredag, den första dagen denna vecka som inte är fullt inbokad….. det är jobbigt att vara hemarbetare…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.