Stenmark och Let’s Dance

Ska man ge sig på att kommentera Let’s Dance? Javisst, ska man det. Gissa vilka jag ville ha kvar i final? Stenmark och Björkman (vilka härliga, ”naturliga” namn förresten).

Visst förstår jag att juryn anser att Serneholt ska vinna. Hon är överlägset bäst och dansar fantastiskt bra. Men………..

när man nu har gett ”publiken” halva makten så ser ”vi” kanske saken lite annorlunda. I mina ögon har Stenmark och Björkman gjort ett utomordentligt bra arbete med att lyckas lära sig att dansa. Inte trodde man väl att Stenmark skulle bjuda på sig själv på detta sätt och Björkman har en ”dansarkropp” i mina ögon och har lärt sig att använda den. De har alltså gjort ett suveränt arbete och utvecklats från, i det närmaste, 0 till det finalläge de är  i idag.

Serneholt då? Ja, i mina ögon så har hon stått på scen ett antal år. Hon har med största sannolikhet tränat tillsammans med koreografer, inte sällskapsdans, men i att röra sig på scen och ta danssteg. Hon ligger alltså på en helt annan nivå än dessa nybörjare. Hennes utveckling är också bra, men långt ifrån så bra som de två övriga.

Jag ska i alla fall rösta på Stenmark på fredag. Synd bara att Björkman åkte ut.

2 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Let’s Dance är väl tänkt som ett underhållningsprogram med kändisar och det är synd att det blivit så mycket tävling över det hela. De skulle kanske låta bli att ta med personer som har scenvana, så att det inte skulle bli delade meningar om hur man ska bedöma. Idealet vore att kanske ta ett gäng nybörjare, men då skulle de inte få ihop till ett program. Eller det skulle bli ett helt annat program.
  Jag tycker också att det var synd att Björkman åkte ut. Jag hade sett honom i stället för Stenmark, för Stenmark har verkligen kommit till finalen på grund av sin popularitet. Några av de deltagarna som slogs ut i början av programmet hade säkert presterat bättre än han om de fått vara kvar. Marie har haft det kämpigt hela tiden bara för att hon varit så duktig. Det är ju inte populärt hos folket.
  Egentligen ska man väl ta programmet för vad det är… underhållning och en kamp om popularitet.
  Ha en fin vecka! Kram. 🙂

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Visst har Stenmark kommit till finalplats pga sin popularitet, men det är riktigt i mina ögon. Jag hade gärna velat ha Stenmark och Björkman i final och tror då att Björkman skulle vunnit. det skulle känts riktigt och bra. Nu borde Marie vinna för hon är den duktigaste dansaren, men det känns inte rätt att Stenmark ska tävla mot henne. Det blir lite fel, ”proffset” mot nybörjaren. Underhållande är det i alla fall. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.