Tankar i trädgården

For iväg och köpte kogödsel på Coop Forum igår, suveränt bra pris. Detta efter att jag jämfört mina pelargonsticklingar med grannens. Hon har använt enbart kogödsel och jag har använt plantjord. Jag hade varit så nöjd med mina sticklingar fram till dess, men nu fick jag känslan av att jag tröstande ville trycka dem mot mitt bröst och viska ”ni är så fina ändå”. Hennes sticklingar var riktiga jättar jämfört med mina.

Så nu ska här omplanteras och sedan ska jag peppa mina plantor med uppmuntrande tillrop. En del gödsel har jag slängt ut i rabatterna också så får vi se vad som händer.

När jag gick där och påtade i jorden så kom jag att tänka på skolan och lärarna. Vet inte riktigt varför men så blev det. Det finns så många bra lärare, jag minns med glädje fröken Astrid Nordström i Holmsund. Henne älskade jag och många med mig. Men sedan har man stött på/hört talas om en del som definitivt inte varit så lysande pedagoger.

Tankarna flög mellan olika saker jag hört/upplevt och det faktum att det idag är många elever som går ut högstadiet utan att ha godkända betyg. Vad beror det på? Är det våra barn som blivit dummare? Eller kan det vara något fel i skolan?

För min del så befarar jag att det är i skolan, och samhället som helhet, som bristerna finns. Någon lösning på hur man ska hantera detta kom jag inte fram till. Men jag mindes några ord som en körskollärare sade en gång till en elev som inte trodde sig kunna klara det skriftliga provet till skoterkörkortet.

”Om du varit med på lektionerna, läst det jag bett dig läsa, så är det jag som ska se till att du klarar körkortet. Klarar du inte det skriftliga så tar vi det muntligt. Det här ordnar vi.”

Det tänket; att det är ett gemensamt arbete, måste finnas med i skolan tror jag. Hur sedan lärarna ska orka med det med alla elever är en annan femma.

Och tänka sig,den gången klarade eleven inte det skriftliga provet, men väl det muntliga så nu är h*n stolt ägare till ett skoterkörkort. Med en annan handledare så hade det kanske inte gått.

Idag lyser solen så det får bli fortsatt arbete ute i trädgården. Rabatter ska fräschas upp och minskas. Nu har det alltså blivit så att från att jag varje vår ökat ut rabatter så kommer jag att börja minska dem. Jag älskar mina blommor, men har misskött dem på sista åren så nu måste det bli en ändring! Ha en skön dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.