Kamp med klätterrosen

Vilken skön dag det var igår, nästan sommar. Jag jobbade med mina klätterrosor. Tanken för några år sedan var att låta en klätterros slingra sig runt stammen på ett gammalt körsbärsträd och sedan låta sina underbara blommor bara rinna ner över trädet.

VenustaPendulaLass_2801Så skulle det se ut. Sedan blev det två klätterrosor av någon underlig anledning och nu är trädet verkligen övervuxet. Det hänger långa revor med de allra vassaste törntaggar man kan tänka sig och de hänger precis över den smala bit av gräsmattan där vi går från framsida till baksida av tomten.

Igår beväpnade jag mig med sekatör och har kämpat med revorna. Långärmat, ordentliga handskar men aj och oj, vad taggarna fastnar, i håret, i ärmarna, i handskarna, bak på ryggen, överallt där det bara går att haka i, där sitter de. En hel släpvagn fick jag ihop, sedan fick jag ge upp och gå in och duscha för att verkligen försäkra mig om att alla taggar var borta. Det ser lite kalt ut just nu, men det kanske är bra för den kommande blomningen.

Om nu bara blomningen kunde bli lika överdådig som på bilden………..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.