Ny surströmming – Juniskär

Igår fick vi prova en ny surströmming som vi aldrig hört talas om tidigare; Juniskär. Det speciella med den är att den alltid innehåller rom.Den var god, smakade lite annorlunda än Oskars, luktade faktiskt inte så illa som det brukar lukta, hade massor med rom men lite kött. Några goda klämmor blev det. De hade dukat med både tomat och creme fraiche, men vi tillhör den gamla sorten så det räcker med potatis, lök och strömmingen samt förstås tunnbrödet. Gott var det. Till efterrätt blev det äggtoddy från Holland som vi åt med sked, mmmmmm………

Vindruvorna har börjat tona lite i blått så jag hoppas verkligen på några soliga dagar så de får mogna i fred.
20150920_091437
Igår gjorde jag i ordning ytterligare en hylla inne i förrådet. Jag använde mig av rester av vår vildmarkspanel och det blev bra. Väggen bakom arbetsbänken blev igenbyggd så inget kan ramla ned bakom bänken och sedan vitmålade jag. Det är bara målat ett varv med alldeles vanlig, billigaste väggfärg, men det ger lite mer ljus än en träfärgad vägg. Det börjar bli mer praktiskt där inne i förrådet. Nu blir det upp till Livskamraten att ordna sina verktyg och grejor på bästa sätt. Han passar väldigt bra in på nedanstående:
förråd

Jag är nöjd med hyllan. Han har fått ett utrymme att lägga sakerna på och kan även sätta upp några krokar på den nya väggbiten för att hänga upp saker på.
20150920_124953

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.