Hen är julvärd?

Vadå ”hen”? Är det något som personen ifråga har bett om; att få bli kallad ”hen”? Eller är det en ny standard i tidningsvärlden? Jag kan acceptera om det är någon som av alldeles personliga skäl vill bli kallad ”hen”. Jag kan däremot inte acceptera att vi inte använder orden ”han” och ”hon” som en standard. Orden finns i vårt svenska språk och ska också användas. Nog om detta!

Denna helg är full av roligheter så nu blir det ingen blogg på några dagar, tiden kommer inte att räcka till.

Jag önskar er en trevlig helg! Det ska jag ha!

 

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Visst är det så. Du har så rätt. Varför skämmas för som man är skapt eller varför använda ordet hen i tid och otid? Vissa vill ju också tydligen att på dagis och förskolan skall flickor och pojkar leka halva tiden med traktorer och andra halvan med dockor. Hur skall man sedan kalla mor och far? Mormor och morfar, farfar och farmor? Säkert inte länge tills man kallar män för kvinnonamn och tvärtom. Jag kan acceptera hen om vederbörande inte vill avslöja sig vem man är. Absolut inte annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.