Gula faran = gula fläcken

Har varit till optiker idag, vilka fantastiska maskiner de har. Vore jag ung idag så skulle jag kunna tänka mig ett sådant jobb. Föreslog det till ett av barnbarnen men hon nappade inte. Gratis synundersökning och 2 par läsglasögon för 395:-, det är väl utmärkt. Jag ser fortfarande så bra att jag inte behöver progressiva glas ännu så det känns bra. Sedan känns det skönt att få besked att gula fläcken ser bra ut. Jag har den sjukdomen i släkten och det är en av mina största fasor; att inte kunna se……

Pappa hade gula fläcken, han blev inte helt blind utan klarade sig bra ändå. Han hade syn kvar åt sidorna vilket gjorde att han ibland kunde plocka upp en liten trådbit som hamnat mitt i synfältet och ibland såg han ingenting. Vad han alltid såg, märkligt nog, var om det dök upp ett ”stiligt fruntimmer”, haha.

En farbror och en faster tappade dock synen totalt så därför har jag en liten ängslan inför att drabbas av detta. I min låda har jag ett rutat papper som jag fått av en  optiker för några år sedan och det brukar jag titta på ibland. Så länge linjerna är raka så är det ingen fara.

Min vindsrensning fortsätter. Idag var det papper från 90-talet som plockats ned och ska bort. Jag minns inte ens att jag burit upp dem på vinden, men tydligen har jag varit väldigt ordentlig av mig. Men det är faktiskt ganska typiskt mig, jag är duktig på att sortera in saker i olika fack och skåp, när de väl är därinne och skåpet är fullt, ja då glömmer jag bort att jag lagt in något och skåpet förblir oöppnat. Många skåp blir det……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.