Så fick han gå

”Leif Östling lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv efter sina uppmärksammade uttalanden i samband med den så kallade paradisläckan.” Ja, han är ju 73 år så han borde väl ha lämnat sin post för några år sedan, pengar har han ju i alla fall efter vad man kunnat både läsa och höra i nyheterna. Tänk att den mannen får mig att se rött, hans dumma kommentarer vid intervjun för några veckor sedan, burr. Men det värsta är väl att han är knappast ensam om de tankarna bland de mer pengastinna människorna i vårt avlånga land. Det är faktiskt kusligt vad som kommer fram, tänk Anders Borg, tänk Leif Östling, tänk Metoo. Vilken mentalitet som visat sig.

Tur ändå att vi uppenbarligen har turen att leva bland vettiga människor. Människor som är tacksamma för att man får rätt vård när man behöver, som ser människorna som sliter inom sjukvården för att hålla en bra standard på vården trots minskad bemanning och ibland felaktiga beslut tagna på högre nivåer. Människor som arbetar hårt för sin lön, som sätter hälsan på spel, men som kämpar ändå. Människor som inte har en tanke på / inte har möjlighet att planera för en massa aktiviteter för att hålla skatten nere. Det ruggiga är att människan som gör dessa luriga (fast tydligen lagliga) manövrer för att få mer pengar, de kommer inte att hinna använda sina pengar. Nej, de går direkt till efterlevande. Efter vad jag sett så blir det inte alltid de bästa människorna av dem som fötts med guldsked i mun. Tvärtom.

Hur ofta visar inte historien på en driftig person som efterlämnar en verksamhet h*n byggt upp från scratch. H*n lämnar över till son (oftast) / dotter som satsar hårt och utvecklar verksamheten. Sedan kommer den tredje generationen som fötts in i en tillvaro där man blir serverad allt man behöver, och lite till. Hur vanligt är det inte att då blir det jetset-liv, champagne och lyxbåtar (enkelt uttryckt) och om det nu inte är en så stor verksamhet att den drivs vidare genom andra människor, ofta går åt h-vete.

Jag blev i alla fall frestad att göra en ny uppföljning av fonden som jag följde ett tag och det visade sig att idag hade de satsade 300.000 kr vuxit till 335.233 kr och de satsade 5.000 kr blivit 5.689. Ja, det skulle inte varit fel att ha Östlings 30 miljoner………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.