Vackert

Solen visade sig i morse, en svag skiftning på himlen längst bort över sjön. Den blev starkare och starkare och det blev vackrare och vackrare.

IMG_20171127_113310Magi när det är som bäst.

Jag undrar vad de svarta fläckarna på isen betyder. Små runda fläckar som inte täckts av den tunna isen och snötäcket.
Vad finns därunder? Har vi ett eget storsjöodjur?
Är det kanske storgäddans egna små lufthål?

Jag gick förstås förbi till min olycksdrabbade granne mitt på dagen för att se hur hon har det och kolla om lilla vovven ville ut en promenad. Grannen har ont, har fått veta att hon ska opereras i veckan, men vet inte vilken dag det blir. Då blir hon förstås inlagd så vi planerade hur vi ska hjälpa till med vovven och katten medan hon är borta. Hon hade fått en färdiglagad middag av en granne igår och idag hade hon fått hjälp av en annan granne att klä av sig för att duscha och naturligtvis också klä på sig efteråt. Nu gick jag ut med vovven och passade på att öppna en ny förpackning kaffe och tuggben och försluta i plastpåsar med liten klämma. Tänk vad små saker kan bli besvärliga när hela högerarmen är ur bruk samt med fruktansvärda smärtor. Vi ställer upp för varandra, något annat kan man inte säga. På onsdag ska jag skjutsa henne till hårfrisören (om hon inte är på lasarettet förstås) och ta ut vovven på en promenad medan hon blir omhändertagen. Vi får ta en dag i taget.

När jag gick på hundpromenaden så strosade det förbi ett gäng gäss på isen. Jag försökte få med vovven ner mot stranden för att kunna ta ett foto,
men snön var för djup, så han vägrade.
Jag tog i alla fall ett par bilder, men det blev inte så nära som jag ville. Jag trodde först att det var svanar, men tydligen var det gäss.
IMG_20171127_133450Vilket märkligt ljus det är på bilden. Att det kan skifta så.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.