Fortfarande här

Vi är fortfarande kvar i SpanskaVillan. Planen just nu är att åka hem på söndag. Då hoppas vi att det är mindre snöoväder och mindre isigt på E4. Idag har det snöat och vi har kunnat se nackdelen med att bo på en liten privat väg. Mannen som i vanliga fall kör upp vägen med sin traktor var tydligen borta idag på förmiddagen så någon annan tog sin traktor och körde ett smalt spår, men utan att skotta upp mot infarterna som Lennart brukar göra. Men vi var ute och skottade upp framför vår infart och när jag sedan gick till grannfrun för att gå ut med hunden, så tog jag det mesta från hennes infart också. Först nu i eftermiddag kom Lennart tillbaka och då blev förstås allt plogat som det ”brukar” vara.

Det var så mycket snö att grannens lilla vovve inte vill promenera så långt, snön klibbade under hans tassar och snön gick nästan över ryggen på honom. Lillgubben…..

Så jag fick ett ryck av arbetsiver och röjde ut i det som ska bli vårt badrum på övervåningen. Rensade bort, avlägsnade den löst liggande plastmattan och Livskamraten avlägsnade en platta av golvskivan så vi kunde titta på hur det ser ut där avloppsröret kommer upp. Det kändes bra att se att det kommer att bli lätt att dra avloppet längre mot hörnet och att vi kan passa på att isolera ytterligare under golvet. Vi vill ju ha det varmt och skönt om fötterna. På de två innerväggarna sitter det någon väggmatta som ser ut som sten och vi försökte känna efter hur den var fastsatt. Det visade sig att den satt på masonitskivor så vi bryr oss inte om att försöka ta bort dem. De är ju vattensäkra och jag vill gärna sätta panel över mattan. Det tror jag kan bli fint. Det kändes jätteroligt att börja markera på väggen var toaletten ska vara, var duschen blir, allt blir så mycket tydligare och enklare att föreställa sig. Nu kommer det inte att ske så mycket mer i vinter men nu kan jag låta fantasin blomma, fantasin dö ut, blomma upp igen…………

I kväll är det trav så då kan jag sitta och titta på Pinterest hur mycket jag vill, inte dumt. Hoppas ni andra har det skönt också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.