I #metoo:s kölvatten – skäms

Har ni sett och läst allt om #metoo? Har ni sett hur människor i bransch efter bransch gått samman och tagit upp otillbörliga närmanden, otrevligt beteende, rentav brottsliga händelser som utförts av någon/ några i deras närhet?

Jag vet att ni hört och läst om detta. Har ni också läst en del kommentarer och synpunkter om att ”det är kvinnor som skriver lite pornografi”, ”att alla män är inte svin”, ”att man reagerar på småsaker”, ”fulla kvinnor som nyper mig i rumpan”. Lade ni märke till att jag skrev ”människor i bransch efter bransch”?

 

H-vete! H-vete! H-vete!

Fattar man inte att vissa saker är fel helt enkelt. Sedan spelar det ingen roll om det är en kvinna eller man som gör den felaktiga saken. Det är fel helt enkelt oavsett vem förövaren är.

Sedan är det tyvärr så att det är vanligare att män är förövaren, många saker har accepterats / accepteras inom kill / karlgäng. Saker som de aldrig skulle säga till / eller utsätta sina egna fruar, sambor, döttrar för. Det är helt enkel ”locker-room”-snack. Läs artikeln i dagens VK, skäms de som skriver / skickar vidare sådant dravel.

Så svårt kan det väl inte vara att behandla andra människor med respekt.

 

4 kommentarer

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Jag hoppas verkligen att det inte är så. #Metoo visar på en kultur där vi låtit förtryckare få härja fritt utan att vare sig utsatta eller de som finns runt omkring vågat protestera. Det är dags för en förändring anser jag.

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Igår kväll när jag vistades bland kvinnor i min ålder och Metoo kom upp var det en i gänget som sa :Jamen , så har det väl alltid varit ! Detta har gått till överdrift , menade hon .
  Tidigare hade en annan kvinna berättat att hennes elcykel hade blivit stulen ….
  Då passade jag på att dra en paralell ….
  Jamen , så har det ju alltid varit ! Saker och ting stjäls !
  Det blev lite tyst för eftertanke , kan jag säga !

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Det är alltid en risk när något blir mycket omskrivet att man reagerar på det. Men jag hoppas verkligen att det blir en förändring nu. Det är dags både vad gäller stölder och förtryck. Det är bra att någon (du) vågar säga ifrån. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.